Olyanok is kaphattak védettségi igazolványt, akiket nem oltottak be és betegek sem voltak

Van ugyanis egy kiskapu a rendszerben, amit az ügyeskedők kihasználhatnak. Ám utóbbiak bűncselekményt követnek el.

https://nepszava.hu/3121904_olyanok-is-kaphattak-vedettsegi-igazolvanyt-...

Akad olyan labor, ahol nem ellenőrzik a személyazonosságot az ellenanyag-teszt elvégzésekor

- számolt be a jelenségről az RTL híradó.

A riportban emlékeztetnek, utóbbi is egy módja lehet annak, hogy valaki hozzájusson a védettségi igazolványhoz. Egy rejtett kamerás felvételt is bemutatnak, amely szerint a belépéstől számítva négy perc alatt megtörténik a teszt. Noha a TAJ-számot elkérték, a fényképes igazolványt azonban nem. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint a társaságnak nem kötelező elkérnie utóbbit. Ám aki mást küld maga helyett tesztelni, majd az eredménnyel védettségi igazolványhoz jut, akár öt év börtönt is kaphat. "A rendőrség akkor járhat el egy ilyen ügyben, ha kifejezetten bejelentést vagy feljelentést kap. Az, hogy magától kiderüljön, hogy ilyen csalás történt, az nem látszik túlságosan kockázatosnak" - magyarázta Asbóth Márton.  Az egyik magánegészségügyi szolgáltató vezetője szerint a kiskaput hatóságilag kellene bezárni. A csatorna megkereste a kormányt is, hogy tervezik-e a rendszer szigorítását, de a kormányinfón nem olvasták fel a kérdést.  Az összeállításban elhangzott, nem tudni, hogy hányan élhettek vissza. Egyébként akik ellenanyag-teszttel szereznek védettségi igazolványt, azok négy hónapig használhatják a dokumentumot.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.