Olasz védelmi miniszter: a NATO-nak együtt kell működnie Oroszországgal a terrorizmus ellen

Hídra van szükség a NATO és Oroszország között a terrorizmus elleni harcban – adott hangot meggyőződésének az olasz védelmi miniszter szerdán, a Magyar Békekör jelentése szerint.

    Roberta Pinotti Corriere della Sera-ban megjelent interjújában nélkülözhetetlennek nevezte az együttműködést a terrorizmussal szemben olyan körülmények között, amikor egy magát „államnak” minősítő terrorszervezet öngyilkos egyéni akciókkal és kiscsoportos terrorcselekményekkel hallat magáról a világ legkülönbözőbb részein. Terrorakció bárhol és bármikor bekövetkezhet – mondta.

     Az olasz védelmi miniszternő interjúját két nappal a NATO varsói csúcsértekezlete elé időzítették. Pinotti szerint a NATO elrettentési és konfliktusmegelőző stratégiája szembekerül a terrorizmus elleni harc követelményével, hiszen az Oroszország elleni katonai felvonulás egy olyan ország ellen irányul, amely kiemelkedő szerepet játszik a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. „Ezért minőségi ugrásra van szükségünk, benne hírszerzési adatok megosztására és kibernetikai együttműködésre Oroszországgal” – mondta.

    Az olasz védelmi miniszter szerint el fogják kerülni, hogy „túl ellenséges üzenetet” küldjenek Moszkvának a varsói NATO-csúcsról. „Értelmetlen dolog visszatérni a régi háborús korszakhoz, miközben terrorveszély fenyeget” – mondta.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.