Okafogyottá válhat a kvótáról szóló népszavazás?

Ankara-Budapest, 2016. augusztus 2. kedd (MSZF)

   Ha Törökország októberben megnyitja határait a migránsok tömege előtt, okafogyottá válhat a betelepítési kvótáról október 2-ra kiírt népszavazás, mert többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek vagy sem, hanem az, hogy mit tudunk tenni több millió ide vándorló emberrel – hívta fel a figyelmet a Magyar Békekört szervező Magyar Szociális Fórum kedden kiadott közleményében.

    Ha ugyanis az Európai Unió nem tartja be Törökországnak tett ígéretét, és októberig, azaz a magyarországi kvóta-népszavazásig nem adja meg a vízummentességet Törökországnak, akkor a török kormány sem fogja tiszteletben tartani a március 18-i megállapodást, és Európára engedi a területén és a térségben összegyűlt migránsokat – adta értésre Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői számában megjelent interjújában.

    A Magyar Szociális Fórum azt kérdezi a kormánytól, mit választ: a vízummentesség megadását Törökországnak, vagy a várható tömegáradatot? Az MSZF azt javasolja Orbán Viktor kormányának, hogy gyorsan jusson megállapodásra Ankarával.

    A törökök által megjelölt határidő lényegében egybeesik a betelepítési kvótáról kiírt hazai népszavazással. De ha megindul az újabb tömegáradat, többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek, vagy sem, hanem sokkal prózaibb gondokkal kerülhetünk szembe itt, a határainkon! A népszavazás pedig hatástalan eszköznek bizonyulhat velük szemben – figyelmeztet a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum.

    Hazánk politikai vezetése sokkal nagyobb energiát fordít az okozatok kezelésére, mint az okok kiküszöbölésére. Pedig Magyarországnak azokkal az országokkal kellene összefognia, amelyek a népvándorlásnak úgy akarnak véget vetni, hogy saját földjükön biztosítsanak békét és megélhetést az embereknek, azaz kiküszöböljék a migráció okait - írta a Munkát-Békét-Biztos Megélhetést jelszaváról ismert társadalmi mozgalom.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.