Nemzetközi díjat nyert a MOME campusfejlesztése

https://pestbuda.hu/cikk/20210518_nemzetkozi_dijat_nyert_a_mome_campusfe...

A világ egyik legtekintélyesebb designversenyén nyert díjat a MOME Campus épületegyüttese – olvasható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján. A versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket technológiai innováció, ötletesség és kiemelkedő design jellemez.

A MOME campusának új épületei 2014 és 2019 között, három ütemben valósultak meg a Zugligeti úton. Az első ütemben a Műhelyház épült meg 2014-2016 között. A második ütemben, 2016-2018 között a Média- és Műteremház készült el.

A harmadik ütemben öt épülettel – Innovációs Központ, MOME Ground, Master épület, Base épület, Gondűző – és a parkkal bővült az egyetem campusa, az átadásra 2019-ben került sor. Most ezeket az épületeket ismerték el a nemzetközi díjjal, amelyet a tervező 3h Építésziroda Kft. nyert el – derül ki az egyetem honlapján található összefoglalóból.

A MOME Campus épületegyüttese A’Design Award-on Építészet, épület- és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot  – derül ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján olvasható hírből. A rangos versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket kiemelkedő design, technológiai innováció és ötletesség jellemez.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztése három ütemben zajlott, a képen az Innovációs Központnak is otthont adó épület, amely a harmadik ütemben készült el a 3h Építésziroda tervei alapján  (Forrás: MTI)

A kormányhatározat alapján megvalósult campusfejlesztés célja az volt, hogy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely egyszerre szolgálja a diákok és tanárok, valamint a helyben élők és a budapestiek érdekét. Ezért hozták létre az egyetem körül a mindenki számára nyitott közparkot a korábbinál sokkal több zöldfelülettel.

Az egyetemi campus mellett kialakított park mindenki számára nyitva áll (Forrás: MOME) 

Nyitókép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem főbejárata (Forrás: MOME)

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.