Nemzetközi díjat nyert a MOME campusfejlesztése

https://pestbuda.hu/cikk/20210518_nemzetkozi_dijat_nyert_a_mome_campusfe...

A világ egyik legtekintélyesebb designversenyén nyert díjat a MOME Campus épületegyüttese – olvasható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján. A versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket technológiai innováció, ötletesség és kiemelkedő design jellemez.

A MOME campusának új épületei 2014 és 2019 között, három ütemben valósultak meg a Zugligeti úton. Az első ütemben a Műhelyház épült meg 2014-2016 között. A második ütemben, 2016-2018 között a Média- és Műteremház készült el.

A harmadik ütemben öt épülettel – Innovációs Központ, MOME Ground, Master épület, Base épület, Gondűző – és a parkkal bővült az egyetem campusa, az átadásra 2019-ben került sor. Most ezeket az épületeket ismerték el a nemzetközi díjjal, amelyet a tervező 3h Építésziroda Kft. nyert el – derül ki az egyetem honlapján található összefoglalóból.

A MOME Campus épületegyüttese A’Design Award-on Építészet, épület- és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot  – derül ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján olvasható hírből. A rangos versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket kiemelkedő design, technológiai innováció és ötletesség jellemez.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztése három ütemben zajlott, a képen az Innovációs Központnak is otthont adó épület, amely a harmadik ütemben készült el a 3h Építésziroda tervei alapján  (Forrás: MTI)

A kormányhatározat alapján megvalósult campusfejlesztés célja az volt, hogy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely egyszerre szolgálja a diákok és tanárok, valamint a helyben élők és a budapestiek érdekét. Ezért hozták létre az egyetem körül a mindenki számára nyitott közparkot a korábbinál sokkal több zöldfelülettel.

Az egyetemi campus mellett kialakított park mindenki számára nyitva áll (Forrás: MOME) 

Nyitókép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem főbejárata (Forrás: MOME)

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.