Nem kötelező, csak ajánlott a védettségi igazolvány az Örkény Színházban

A színház korábban kötelezővé tette az igazolványt, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint azonban ez nem volt jogszerű.

https://hvg.hu/kultura/20210916_vedettsegi_igazolvany_Orkeny_Szinhaz?s=hk

Korábban úgy döntött az Örkény Színház vezetősége, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az előadásokat, de a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének tájékoztatása szerint ez a gyakorlat adatkezelési szempontból nem lett volna jogszerű - közölte a színház.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy mindössze az igazolvány bemutatását kérték volna, ahogy teszik azt az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvényeken, ahol ugyanez az igazolvány éppen, hogy kötelező.

Péterfalvi Attila tájékoztatása után viszont nem kérnek már védettségi igazolványt, amíg az erről szóló jogszabály másként nem rendelkezik.

Tekintettel arra, hogy nézőink egészségének védelme kötelességünk, és arra, hogy kis, zárt terekben járványügyi szempontból továbbra is indokoltnak tartjuk a védekezést, tisztelettel ajánljuk a maszk viselését"

- áll a Mácsai Pál igazgató által jegyzett közleményben.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.