Nem hívja Márki-Zayt az állami tévé, és nem adja le az előválasztás győzteséről készült anyagokat sem

Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.

https://nepszava.hu/3135463_nem-hivja-marki-zayt-az-allami-teve-es-nem-a...

Nem érkezett megkeresés a köztévé részéről az előválasztás győztese, Márki-Zay Péter felé a vasárnap esti eredményhirdetés után sem – írja a 444 az immáron az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének stábjától kapott információk alapján. Mint hozzátették, Márki-Zay „nagyon nyitott lenne a köztévé élő műsoraiban való résztvételre”. A portál a köztévéről, vagyis az adófizetők pénzén működtetett állami médiumról megjegyezte, még azt az anyagot sem adták le, amit napokkal ezelőtt leforgattak az ellenzéki politikusról.  Márki-Zay kampánycsapata közölte, hogy mindeddig csak a múlt heti kampány utolsó napjaiban találkoztak az M1 stábjával, amikor egy riporter és egy operatőr végigkísérte a jelölt fórumait. Hozzátették, hogy az állami tévé munkatársai az eredményvárón is ott voltak, interjúkat is készítettek több támogatóval. Mint kiemelték, a hétfő reggeli híradójukban ugyan beszámoltak a tegnapi előválasztási eredményekről, vágóképként egy korábbi sajtótájékoztatón készült fotókat, illetve Márki-Zay Péter Facebook-oldaláról leszedett képsorokat használták.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.