NEM ÖRÜLHETÜNK!

Böjte József jegyzete

 

Miközben Brüsszelnek azt jelenthetjük, hogy Orbán aljas és mocskos, embertelenségre buzdító népszavazása érvénytelen. A részvételi arány nem érte el a szükséges 50%+1 részvételi arányt, még a várható külföldről jövő szavazatokkal sem!

A hosszú ideje tartó gyűlöletkeltő és baromi drága kampány, nem hozta meg Orbán várt menybe menetelét. Nem értek el sem erkölcsi sem politikai sikert annak ellenére sem, hogy olyan hazugság cunamit zúdítottak az országra, olyan becstelen pánik hangulatot és félelmet keltettek, amely eddig ismeretlen volt a rendszerváltás óta.

Közel 17 milliárd forintot költöttek erre az ocsmányságra, amelynek hatása biztosan évtizednyi erkölcsi és morális kárt okoz.

Orbán kormányzása kétségbeejtő helyzetbe hozta az országot, nőtt a szegénység, romlott az egészségügy, romokban az oktatás, óriási a korrupció, követhetetlen az adózás rendszere, és hosszan sorolható a különféle területeken okozott értelmetlen és dilettáns károkozás.

Külföldi megítélésünk a "vesztes ország" színvonalára esett, a politikusainkról alkotott vélemények lesulytóak. Orbánt és társait szociopataként emlegetik.

A meglehetősen szegényes ellenzéki kampány (kivéve a kétfarkú kutya pártot) ellenére a többség otthon maradt! Tehát a nép nem hatalmazta fel Orbánt semmire, még akkor sem ha kb. három millióan szavaztak nemmel. Persze erre fognak hivatkozni, de nem felejthető el, hogy mintegy öt millióan nem adtak felhatalmazást semmire nekik.

Még sem örülhetünk barátaim, mert a magyar választók mintegy 40%-a meg lett vezetve, elhitték a gyűlölet szavát, hamis hazafiságra hivatkozva megtagadnák menekülő embertársaik megsegítését.

Olyan fokú tájékozatlanságról, butaságról, szívtelenségről, embertelenségről, antikereszténységről állítottak ki bizonyítványt, amelyet évekig szégyellhetünk majd. Mi közösen magyarok.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.