Ne parkoljanak mások közelébe, kéri a villanyautósokat a GM

A Chevrolet Bolt EV az autópiac számkivetettjévé vált. Az LG Energy Solutions által szállított selejtes akkumulátorcellák miatt szinte bármikor kigyulladhat egy újabb példány az Egyesült Államokban vagy Kanadában – legalábbis a folyamatos médiavisszhangnak ez az üzenete, ám a valóság azért nem ennyire drámai, hiszen egészen jól lehet tudni, hogy milyen helyzetekben van tényleges kockázata egy akkumulátortűznek. A General Motors ezért minden tulajdonosnak azt javasolja, hogy ne töltsék 90% fölé az akkumulátort, ne hagyják körülbelül 113 kilométer megmaradt hatótáv alá merülni, valamint közvetlenül töltés után kültéren parkoljanak, illetve ne hagyják a töltőn éjszakára a garázsban.

https://villanyautosok.hu/2021/09/18/ne-parkoljanak-masok-kozelebe-keri-...

Most újabb kérés érkezett a gyártótól, ami még tovább bonyolítja a vásárlóinak hétköznapjait: lehetőleg tartsanak 50 láb (kb. 15 méter) távolságot más járművektől parkolásnál, és a parkolóházban a legfelső szintre álljanak, mindezt azért, hogy „csökkentsék az épületszerkezetben és más járművekben okozott kárt egy potenciális tűz ritka esetében”.

Azt azért nem nehéz belátni, hogy a GM szinte lehetetlent kér az autósoktól, hiszen aki komolyan teljesíteni akarja a kérést, annak a belvárosi utcákat és a forgalmasabb parkolókat is el kell kerülnie, ráadásul semmi sem garantálja, hogy nem áll be valaki a parkoló Bolt EV mellé, úgy meg ugyebár felesleges volt a tulajdonos óvatossága. Ráadásul abból a szempontból értelmetlennek is tekinthető a GM legújabb instrukciója, hogy akik olvassák, azok nagy eséllyel a töltésre vonatkozókat is betartják, tehát alacsony a tűz kockázata, ám akik eddig nem foglalkoztak a veszéllyel, azok ezek után is bátran ráparkolnak bárkire.

Ezentúl így kell parkolni a Chevy Bolt EV-vel: jó messze mindenkitől

Az elmúlt bő két év alatt több mint 15 Chevy Bolt EV gyulladt ki az akkumulátor hibájára visszavezethetően, a legutóbbi szeptember 13-án, egy 2019-es modellévű jármű. Ha a tűzoltók nem érnek hamar a helyszínre, a tűz továbbterjedt volna a garázsra, és a benne álló Ram pickupra is, amely egyébként így is kárt szenvedett. Valószínűleg ez az eset ösztönözte a General Motors-t arra, hogy figyelmeztesse ügyfeleit saját, és mások értékeinek megóvására.

A villanyautó sínylődését egyébként mindannyian átérezhetjük, hiszen másfél éve ebben élünk: megjelent egy potenciálisan halálos „betegség”, ami ellen csak egyetlen gyógymóddal, akkucserével lehet védekezni. Ez azonban sok időt vesz igénybe, és nagyon drága. A tulajdonosok már tudnak időpontot foglalni, de nem fog pillanat alatt megtörténni több mint 140 ezer autóban az akkucsere. Addig azonban a Bolt EV-ket egyre kevesebb helyre engedik be, van például már olyan parkoló, ahonnan teljesen kitiltották a modellt, most pedig a (javasolt) távolságtartást is elrendelték. Vajon a következő lépés az lesz, hogy a parkolóházakban parkolni, és a nyilvános töltőkre csatlakozni már csak azokat a tulajdonosokat engedik, akiknek van védettségi igazolványuk igazolásuk a megtörtént akkucseréről?

(...)

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.