Nagyon fontos!

MAGYAR KÖZLÖNY 150. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2021. augusztus 6., péntek

 

2. A tervezhető fogászati ellátásra, az egészségügyi intézménybe a rehabilitációs ellátásra, vagy a tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező beteg ellátásának feltételei 2. § (1) A  tervezhető fogászati ellátásra, az  egészségügyi intézménybe a  rehabilitációs ellátásra vagy a  tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy (a továbbiakban: beteg) ellátásának – ide nem értve a  vérvételt és az  injekció beadását – feltétele – a (3) bekezdés szerinti kivétellel –, hogy a hatodik életévét betöltött beteg a) a koronavírus ellen védett, vagy b) a tervezett ellátást vagy a  beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal – SARS-CoV-2 PCR-teszt – és az  ellátás vagy a  beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a  vizsgálat időpontjában a  szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható. (2) A  beteget kísérő személy (a továbbiakban: kísérő) a  tervezhető fogászati ellátásra vagy az  egészségügyi intézménybe történő belépésének feltétele, hogy a kísérő a) a koronavírus ellen védett, vagy b) a tervezett ellátást vagy a  beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal – SARS-CoV-2 PCR-teszt – és az  ellátás vagy a  beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a  vizsgálat időpontjában a  szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható. (3) A  koronavírus ellen nem védett, tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy esetében, ha az  invazív beavatkozás kockázata – szakmai szempontból – elhanyagolható, a tervezett invazív beavatkozást végző szakorvos döntése alapján az  (1)  bekezdés b)  pontja szerinti tesztek elvégzése nélkül a  tervezett invazív beavatkozás végrehajtható. 3. § (1) A koronavírus ellen nem védett személy részére a 2. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vizsgálatokat az egészségügyi intézmény térítésmentesen köteles elvégezni, ha a) a beteg a tizennyolcadik életévét nem töltötte be, b) a betegnél felmerül a fertőzés gyanúja, vagy c) a beteg szakorvosi vélemény alapján Covid–19 elleni oltóanyaggal nem oltható be. (2) A  tizennyolcadik életévét be nem töltött beteget kísérő, koronavírus ellen nem védett személy esetén a  2.  § (2) bekezdés b) pontja szerinti vizsgálatokat az egészségügyi intézmény térítésmentesen köteles elvégezni. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2021. évi 150. szám 6891 3. Záró rendelkezések 4. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.