Nagy bejelentést ígér szombatra Karácsony Gergely

A főpolgármester azt írja, érdemes lesz nézni Facebook-oldalát aznap. Az előválasztásról szerdán egyeztek meg az ellenzéki pártok.

https://infostart.hu/belfold/2021/05/13/nagy-bejelentest-iger-szombatra-...

Szombaton nézzetek rá a Facebook-oldalamra, meg akarok mutatni valamit” – írja. A poszthoz Magyarország és 99kontra1 hashtageket tett.

Kommentben pedig azt írja a bejegyzés alá, hogy 16.30-tól lesz élő közvetítés, de egész nap érdemes lesz követni.

Elemzők és sajtóértesülések egy ideje már egybevágnak: Karácsony Gergely harcba száll az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelöltségért. A szombatra ígért bejelentés időzése is azt valószínűsítheti, hogy erről lehet szó, hiszen szerda reggel jelentették be az ellenzéki pártok, hogy megegyeztek az előválasztás minden részletében. E szerint a miniszterelnök-jelölt személyéről két fordulóban döntenek majd az ősszel az ellenzéki szavazók.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.