Népszavazási eredmény: a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál

Népszavazási eredmény:  a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál

Budapest, 2016. október 3. hétfő (MSZF)

     A Magyar Békekör hétfőn gratulált a magyar népnek a népszavazás eredményéhez. A Békekör szerint a magyar emberek okosabbnak bizonyultak a kormánynál azzal, hogy nem tévesztették össze a szuverenitást az idegengyűlölettel.

    A választási eredmény kifejezésre juttatta, hogy a választók nem az elzárkózásban, és az ellenséges szembesülésben látják a jövőt, hanem olyan politikában, amely egyszerre felelős a nemzetért és emberséges más népek menekültjeivel szemben.

    A népszavazás 40 százalékos részvétel miatti sikertelensége azt is bizonyítja, hogy a többség nem hagyta magát az orránál fogva vezetni, hanem felismerte, hogy eszközként akarják kihasználni olyan politikai célokra, amelyeknek semmi közük sincs a migráns-kérdés megoldásához.

    A Békekör senkit sem bíztatott a részvételre a népszavazáson, és senkit sem beszélt le róla, hanem a választókra bízta a döntést. Ugyanakkor elmondta nekik a véleményét arról, hogy a népszavazást a valódi probléma megkerülésének tartja, hiszen a migráció feltartóztatása nem a népszavazáson múlik, hanem a népek megélhetésének és biztonságának szavatolásán szülőföldjükön.

    A Magyar Békekör a referendum előtt úgy foglalt állást, hogy a magyar nép és az emberiség jövője nem falak és szögesdrótok építésében tárul fel, hanem az együttélésben, mert  elzárkózással, szembesüléssel, ellenséges magatartással, gyűlöletszítással az idegenekkel szemben eljátszhatjuk saját jövőnket is.

    A Békekör azt akarja, hogy hazánk az Országgyűlés hozzájárulásával fogadja be azoknak a menekülteknek egy részét, akik menekült státusban részesültek az Európai Unióban. Minden ország maga ismeri a legjobban saját körülményeit és lehetőségeit. Magunknak kell tehát mérlegelnünk, hány menekültet tudunk befogadni a helyi lakosság és a befogadottak érdekeinek sérelme nélkül – tartja a Magyar Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.