Németh Szilárd: Márki-Zay úgy hitelesítené a mondandóját, hogy gyalázza azokat, akik nem értenek vele egyet

A Fidesz alelnöke az állami rádióban a gázárat párhuzamba állította Bangóné patkányozós mondatával.

https://hvg.hu/itthon/20211128_Nemeth_Szilard_MarkiZay_radio?s=hk

 Márki-Zay úgy hitelesítené a mondandóját, hogy gyalázza azokat, akik nem értenek vele egyet

Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is „behúzni” Márki-Zay Péterék, a „hihetetlenül magas rezsiszámláktól” ugyanis kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szerinte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt rezsicsökkentést bíráló szavai beleilleszkednek abba a sorba, „amit már megszokhattunk”, példaként említette erre Bangóné Borbély Ildikó patkányozós mondatát. A fideszes politikus szerint

a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy elkezdi gyalázni, gúnyolni, pocskondiázni azokat, akik nem értenek vele egyet, vagyis a magyarok nagy többségét.

Hozzátéve: szerinte ez megengedhetetlen. Németh szerint Márki-Zay Péter „veretesen beismerte”, hogy miniszterelnökké választása esetén a „teljes rezsicsökkentést úgy, ahogy van eltörölné”. Ezt követően arról beszélt: „a baloldal 2002-ben azt ígérte, hogy nem lesz gázáremelés, majd mégis tizenötször megemelte a gáz és a villany árát, aminek eredményeként előbbi háromszorosára, utóbbi kétszeresére drágult”. Szerinte „a baloldal” a brüsszeli elvárásokat teljesítené és piacilag szabályozott árakat preferálna, illetve egy „brüsszeli” energiaunió keretében.

A kormánypárti képviselő arról is beszélt, hogy szerinte a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók azért kaptak tizenötször lehetőséget áremelésre, mert azt mondták: „a magyarok nem akarnak fizetni és ezért nekik nincs meg a megfelelő hasznuk”. Emellett felidézte a kormányoldal gyakran elhangzó vádját, miszerint Márki-Zay azt preferálná, hogy kisebb autóval járjanak az emberek, vagy egyáltalán ne használjanak autót.

Az ellenzéki előválasztást megnyerő kormányfő-jelölt korábban Facebook-oldalán arról írt: a rezsicsökkentést nem tartja fenntarthatónak, mert amikor alacsonyabbak voltak a világpiaci árak, a különbözetet az állam megtartotta, most, amikor magasabb, akkor pedig az adófizetők állják a különbséget. „A valódi rezsicsökkentés a meg nem termelt, el nem fogyasztott energia, amely fenntartható és nem terheli az adófizetőket sem” – fogalmazott, korábban pedig hódmezővásárhelyi projekteket példaként említve az energiahatékonyság növelését preferálta, például az ingatlanok szigetelését.

Németh Szilárdot az állami rádióban a Városháza-gate-ről is kérdezték, melyben elmondása szerint Karácsony Gergely főpolgármester „lebukott”. Szerinte a Karácsonyék által is megszavazott, az ügyet kivizsgáló bizottság nem tud majd megfelelően működni, mert a testület a főpolgármester javaslatára nem hallgathatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, aki hallható több, nyilvánosságra került hangfelvételen. „Jól látható, hogy mindent el akarnak takarni, de világos mindenki előtt, hogy mi zajlik a Városházán” – fogalmazott.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.