Mindent visznek a 6 hüvelykes telefonok

Idén már ez a méret számít alapnak, legalábbis az OLED-panellel ellátott készülékeknél.

https://sg.hu/cikkek/it-tech/146301/mindent-visznek-a-6-huvelykes-telefonok

A hordozható kütyük piacán az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az OLED-technológia, ezzel kapcsolatban nemrég arról írtunk, hogy már az új Nintendo Switch is ilyen kijelzőt kapott. Most az okostelefonok kapcsán jelent meg egy részletes felmérés, amely szintén ezen kijelzők népszerűségét, valamint a gyártók által választott, ideálisnak tűnő méreteket sorolja fel.

A UBI Research tette közzé a napokban saját anyagát, amelyben az idén piacra dobott okostelefonokra koncentrálnak. Ebben megállapítják, hogy január és június között, vagyis az első naptári félévben, a különböző gyártók összesen 122 eltérő, OLED-kijelzővel ellátott típust dobtak piacra, ezek túlnyomó része, egészen pontosan 97,5 százaléka, pedig 6 hüvelyk körüli mérettel jelent meg. Jól látszik, hogy a cégek ezt tartják megfelelőnek, hiszen 2018-ban a 6 hüvelykes és még nagyobb készülékek aránya (az OLED-szegmensben) még „csak” 78 százalék volt, mostanra pedig az egyéb kategóriák szinte teljesen kiszorultak erről a területről. 5 és 8 hüvelykes megoldások alig jelentek meg, 7 hüvelykesre pedig idén még nem is akadt példa.

A legkisebb új példány idén az Asus ZenFone 8 volt a maga 5 hüvelyk körüli paneljével, míg a legnagyobbak között a 8 hüvelykes felületet kínáló hajlítható típusok, így a Xiaomi Mi Mix Fold és a Huawei Mate X2 érdemel említést. Az összesen 122 eltérő típusból 6 jelent meg kifejezetten vékony kávával, 13 felső bevágást hordoz, míg 103 már apró előlapi lyukkal rajtolt el – előlapi fizikai Home-gomb ezen OLED-telefonok egyikén sem kapott helyet. A készülékek nagyjából fele kínál 400 és 500 ppi közötti pixelsűrűséget, további 10 példány ezen intervallum felett, 28 pedig alatta helyezkedik el. A telefonok 84,4 százaléka esetében a teljes előlap 80-90 százalékát teszi ki maga a kijelző, a 90 százalék feletti arányt csak ezen kütyük 14 százaléka érte el.

Jövőre várhatóan tovább növekednek majd a méretek, itt bőven számíthatunk 6 hüvelyk feletti megoldásokra.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.