Michelin-csillagok, Gellért-hegyi villák és lemezboltok

Programajánló

 

 • Az Essência Restaurantnak és a SALT étteremnek is odaítélték idén a Michelin-csillagot, és ezzel hétre bővült a csillagos magyar éttermek száma.
   
 • Elkészült a Karikó Katalint ábrázoló ötemeletes falfestmény a Krisztina körúton, mellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt.
   
 • Laza piknikezős, bográcsozós és Budapestért díjat ünneplős délutánnal összekötve tesztelhetjük vasárnap az Árasztó-partot Újbudán, ami a Valyo legújabb Duna-part-fejlesztése.

 

 • Bástyaszerű tornyaival az elektromosság erődítménye is lehetne a Honvéd utca 22–24. szám alatt található bérház, ami a 30-as években az egyik legkorszerűbb épület volt Budapesten. A közelgő Budapest100 hétvégéjén te is bejárhatod az épületet.
   
 • Négy indiai barát elhatározta, hogy közös vállalkozásba fognak Budapesten. Olyan éttermet nyitottak, ami biztosan kivívja a nemzetközi és az egyre igényesebb magyar gasztroközönség elismerését, és ahol ők is igazán otthon érezhetik magukat. A Bombay Budapestben jártunk.
   
 • Tokaji My Love-ban kávétól a sajton és a borokon át a lekvárokig minden termék a Tokaj-hegyaljai borvidékről származik. Kardos Gáborék a közösségi marketing hiánya és a pandémia ellenére is jelzik, hogy Tokaj itt van, él és virul.
   
 • Sajttorta, prosciuttós bagel és kötcsei házi lekvár – Fanka néven nyílt tündéri reggeliző Erzsébetvárosban.

 

 • Lemezboltmustrán jártunk Budapest belvárosában, és örömmel állapítottuk meg: bőven van miből választani, ha lemezt akarunk venni bakeliten vagy CD-n, de akár még kazettán is. 
   
 • Budapest Retro Élményközpont küszöbét átlépve kicsit olyan érzésünk támadt, mintha valahová a 70-es, 80-as évekbe utaztunk volna, de minimum a Csinibaba egyik jelenetében lennénk, és az időutazás annyira jól működik, hogy akár órákat is el lehet játszani gombokat kapcsolgatva, autót vezetve vagy a múltba telefonálva.
   
 • Stílszerűen egy kiadós technóbulival nyitott meg augusztus 28-án a Nagytétényi út 48–50. alatt található art quarterben a Techno Worlds címet viselő kiállítás, ami október 3-ig várja az érdeklődőket.
   
 • Szeptemberre válogattunk 10 jó programot, ahol kicsik és nagyobbak is jól érezhetik magukat, illetve kipihenhetik az óvoda- és az iskolakezdés izgalmait.

 

 • A szabadság, a kötődés és az elszakadás témáinak vizuális megfogalmazását láthatjuk a Nemzeti Galéria legújabb, Valós látszat című kiállításán. A Gerhard Richter művészetét bemutató tárlatnak pedig kétségkívül van mit mondania ezekről a témákról, hiszen a legnagyobb élő képzőművészek közé tartozó német mester teljes egészében végigélte a viharos XX. századi történelmet.
   
 • A Várnegyed és az Andrássy úti korzózás mellett Budapest kihagyhatatlan látványossága a Gellért-hegy, ami egykor boszorkányok összejövetelétől volt hangos – legalábbis a legendák szerint. Hatodik városi sétánk során mi a hegyen rejtőzködő villák felfedezésére buzdítunk.
   
 • A nyüzsgő, eseménydús nyár után, az ősz beköszöntével sem szenvedünk hiányt eseményekben, de most már minden egyes hűvösebb nappal előtérbe kerülnek a benti programok is. Heti programajánlónkhoz ezúttal a 92. Ünnepi Könyvhéttől a nagykovácsi Spájz Fesztiválig válogattunk eseményeket.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.