Michelin-csillagok, Gellért-hegyi villák és lemezboltok

Programajánló

 

 • Az Essência Restaurantnak és a SALT étteremnek is odaítélték idén a Michelin-csillagot, és ezzel hétre bővült a csillagos magyar éttermek száma.
   
 • Elkészült a Karikó Katalint ábrázoló ötemeletes falfestmény a Krisztina körúton, mellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt.
   
 • Laza piknikezős, bográcsozós és Budapestért díjat ünneplős délutánnal összekötve tesztelhetjük vasárnap az Árasztó-partot Újbudán, ami a Valyo legújabb Duna-part-fejlesztése.

 

 • Bástyaszerű tornyaival az elektromosság erődítménye is lehetne a Honvéd utca 22–24. szám alatt található bérház, ami a 30-as években az egyik legkorszerűbb épület volt Budapesten. A közelgő Budapest100 hétvégéjén te is bejárhatod az épületet.
   
 • Négy indiai barát elhatározta, hogy közös vállalkozásba fognak Budapesten. Olyan éttermet nyitottak, ami biztosan kivívja a nemzetközi és az egyre igényesebb magyar gasztroközönség elismerését, és ahol ők is igazán otthon érezhetik magukat. A Bombay Budapestben jártunk.
   
 • Tokaji My Love-ban kávétól a sajton és a borokon át a lekvárokig minden termék a Tokaj-hegyaljai borvidékről származik. Kardos Gáborék a közösségi marketing hiánya és a pandémia ellenére is jelzik, hogy Tokaj itt van, él és virul.
   
 • Sajttorta, prosciuttós bagel és kötcsei házi lekvár – Fanka néven nyílt tündéri reggeliző Erzsébetvárosban.

 

 • Lemezboltmustrán jártunk Budapest belvárosában, és örömmel állapítottuk meg: bőven van miből választani, ha lemezt akarunk venni bakeliten vagy CD-n, de akár még kazettán is. 
   
 • Budapest Retro Élményközpont küszöbét átlépve kicsit olyan érzésünk támadt, mintha valahová a 70-es, 80-as évekbe utaztunk volna, de minimum a Csinibaba egyik jelenetében lennénk, és az időutazás annyira jól működik, hogy akár órákat is el lehet játszani gombokat kapcsolgatva, autót vezetve vagy a múltba telefonálva.
   
 • Stílszerűen egy kiadós technóbulival nyitott meg augusztus 28-án a Nagytétényi út 48–50. alatt található art quarterben a Techno Worlds címet viselő kiállítás, ami október 3-ig várja az érdeklődőket.
   
 • Szeptemberre válogattunk 10 jó programot, ahol kicsik és nagyobbak is jól érezhetik magukat, illetve kipihenhetik az óvoda- és az iskolakezdés izgalmait.

 

 • A szabadság, a kötődés és az elszakadás témáinak vizuális megfogalmazását láthatjuk a Nemzeti Galéria legújabb, Valós látszat című kiállításán. A Gerhard Richter művészetét bemutató tárlatnak pedig kétségkívül van mit mondania ezekről a témákról, hiszen a legnagyobb élő képzőművészek közé tartozó német mester teljes egészében végigélte a viharos XX. századi történelmet.
   
 • A Várnegyed és az Andrássy úti korzózás mellett Budapest kihagyhatatlan látványossága a Gellért-hegy, ami egykor boszorkányok összejövetelétől volt hangos – legalábbis a legendák szerint. Hatodik városi sétánk során mi a hegyen rejtőzködő villák felfedezésére buzdítunk.
   
 • A nyüzsgő, eseménydús nyár után, az ősz beköszöntével sem szenvedünk hiányt eseményekben, de most már minden egyes hűvösebb nappal előtérbe kerülnek a benti programok is. Heti programajánlónkhoz ezúttal a 92. Ünnepi Könyvhéttől a nagykovácsi Spájz Fesztiválig válogattunk eseményeket.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.