Mi történt tegnap? (NOlimpia)

Tisztelt Szerkesztőség,

Kedves Kollégák!

 

Sajnálattal láttam, hogy a tegnap Szanyi Tibor által megtartott sajtótájékoztató és az utána történt esemény teljes mértékben utat tévesztett mára.

Amennyiben valaki a továbbiakban is kíván az üggyel foglalkozni, az a történet teljes ismeretében tegye, így alább az eseményt magyarázó hátteret olvashatják (próbált minden részletet megemlíteni Képviselő úr), de ha bárkinek az ügyben mégis további -tisztázó- kérdése van állok  rendelkezésükre.

 

Üdvözlettel: Kormos Kata

 

 

"A Momentum Mozgalom segítségkérő felhívásain felbuzdulva úgy határoztam, hogy aláírásommal támogatom az olimpiai népszavazási kezdeményezésüket.

 

Munkatársam már pénteken fel akarta venni velük a kapcsolatot, ami szombat reggelre sikerült is. Jelezte, hogy aznap 14.30-kor a Nyugati téri aluljáróban kívánom az ívet aláírni, ahová sajtótájékoztatót is szerveznénk. A MoMo képviselői ezt nyugtázták. Ezt követően küldtük ki a sajtómeghívókat, s ennek megfelelően jelentem meg a helyszínen, ahol - nyilván az eseményre hangoltan - a mozgalom elnöke fogadott. Az aláírást követően elsőként egy francia televíziós stáb tett fel kérdéseket. Kissé csodálkoztam, vajon milyen előzetes felkészítést kaphattak, mivel az első kérdésük arra vonatkozott, hogy miért nem tekintem a MoMo-t európainak? Természetesen elmagyaráztam, hogy nagyon is európainak tekintem őket, s mi több, nagyon egyetértek a kezdeményezésükkel.

 

Ezt követően a MoMo elnöke arra kért, hogy segítsek további aláírásokat gyűjteni, majd átadott néhány aláírási ívet, amit köszönettel elfogadtam, s biztosítottam, hogy ez nem lesz nehéz, minthogy meglehetősen tapasztalt aláírásgyűjtő vagyok. Mindezek ellenére a MoMo elnöke az összes mikrofonba azt kezdte harsogni, hogy elege van a politikusokból, akik színháznak akarják használni a kezdeményezésüket.

 

Mindezek után jelezetem az elnöknek, hogy ha nincs ellenére, akkor megtartanám a sajtótájékoztatómat, ahová őt is invitáltam. Mivel felém kifogást nem jelzett, így a médiamunkatársak elé léptem, s elmondtam, hogy szeretnék csatlakozni azon politikusok sorához, akik személyes kiállásukkal buzdítanak másokat is az aláírásra. Felmutattam a kapott íveket, s elmondtam, hogy ezeket szabályosan kitöltve vissza fogom juttatni a szervezőkhöz. Mondandóm végén a MoMo elnöke ismét a kamerák elé ugrott, s megismételte korábbi cirkuszát, amely szerint a politikusok színháznak használják a kezdeményezésüket. Erre csupán annyit reagáltam, hogy megértem az elnök izgalmait, hiszen tapasztalatból tudom, pokoli nehéz 200 ezer aláírást összegyűjteni.

 

Ezt követően az internetes felületeken megjelent a MoMo videója, amelyben az elnök főszereplésével, s az én mondataimat gondosan kivágva tájékoztatnak az eseményről. Szerencsére a jelen lévő sajtóképviselők korrekt híradásokat adtak. A jelen nem lévő sajtó viszont ugyanúgy eltévedt, mint a vasorrú bába a mágneses viharban.

 

Tagadhatatlan, bizonyos mértékig indokolt a MoMo elnök hisztérikus aggodalma, ugyanis a szombat délutáni érkezésemkor egyedül a munkatársam állt a standjuknál Budapest egyik legforgalmasabb pontján, azaz megérezhették azt a vákuumot, amit a korábbi aláírásgyűjtéseink során mi is megtapasztaltunk: az első pár tízezer aláírás napok alatt megvan, aztán jönnek a kvázi ’nullás’ napok, hetek, amikor már minden aláírásért szó szerint meg kell szenvedni. Feltételezem, járatlanságuk okán gondolták azt, hogy egy ‘kapóra jövő’ szocialista európai parlamenti képviselő legyalázásával tudnak további támogatókat szerezni.

 

Nos, a sajtóban, illetve a közösségi platformokon látható vélemények alapján elmondható, hogy az ilyen számítások legfeljebb részben jönnek be. Nem jó, ha egy friss mozgalom ugyanazokat a hibákat követi el, mint aszfalthörcsög elődeik, illetve ugyanazokat a hírmanipulációs technikákat alkalmazzák mint a Fidesz.

 

Ezzel legfeljebb korosztályos alternatívát lehet ajánlani a fideszes tolvajbandához képest. Mindazonáltal a kezdeményezésüket változatlanul helyesnek tartom, hiszen az olimpiai hazárd kérdése nem csupán az ő ügyük, hanem országunk minden polgáráé.

 

A kapott íveket tehát budapesti polgárokkal aláíratva akkor is visszajuttatom nekik, ha ugyanakkorát harapnak az ‘adó’ kézbe, ahogy tették amikor azokat átvettem."

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.