Miért támogassa a Politikatörténeti Alapítványt?

Kérjük, ha fontosnak tartja létezésünket, legyen pártoló tagunk, és ajánlja fel adója 1%-át nekünk: a Politikatörténeti Alapítvány adószáma: 19661971-2-41

Kedves Barátunk!

 

Amennyiben még nem rendelkezett személyi jövedelemadója 1%-ról, kérjük, támogassa további működésünket!

A Politikatörténeti Alapítvány és az általa támogatott Politikatörténeti Intézet gyakorlatilag az egyetlen kutatóintézet Magyarországon a jelenlegi hatalmi és állami rendszeren kívül, ahol történettudományi és társadalomelméleti tevékenység egyaránt folyhat. Ez különleges felelősséget ró ránk, amelynek megpróbálunk eleget tenni.

Évek óta küzdünk azért, hogy céljainkat megvalósíthassuk, és ehhez rendszeresen kérjük közönségünk és barátaink segítségét, többek között az éves adó 1%-os felajánlások kapcsán. Most is Önhöz fordulunk, hiszen minden támogatásra szükségünk van, hogy tovább folytathassuk tevékenységünket azon a színvonalon és az ingyenes elérhetőségen, amelyen eddig biztosítottuk.

Ön – hosszabb vagy rövidebb ideje – nyomon követi munkásságunkat, kutatási eredményeinket, és talán rendszeres résztvevője rendezvényeinknek is. Immár törzsvendégnek, törzs-olvasónak tekinthetjük, akinek köszönjük érdeklődését, aki jelenlétével pártol minket, és hozzájárul ahhoz, hogy értő fülekre találjon mondanivalónk.

Kérjük, ha fontosnak tartja létezésünket, legyen pártoló tagunk, és ajánlja fel adója 1%-át nekünk:

a Politikatörténeti Alapítvány adószáma: 19661971-2-41

Mivel tartalékaink egyre fogynak, szerepvállalásunkat azonban egyre többen tartják fontosnak, azokra is számítunk, akik nyugdíjasként (vagy egyéb okokból) nem tudnak rendelkezni adójuk 1%-áról. Ha Ön is ebben a helyzetben van, kérjük, támogasson minket egy kisebb összeggel, melyet bármikor átutalhat nekünk:

A Politikatörténeti Alapítvány számlaszáma: 12010879-01412628-00100003 (Raiffeisen Bank)

*

A minket támogató (adó)forintokból:

- évente több mint 50 ingyenes rendezvényt tartunk (filmklubok, konferenciák, ismeretterjesztő előadások);

- interneten keresztül elérhetővé tesszük az itt elhangzottakat azok számára, akik nem tudnak hozzánk ellátogatni;

- továbbra is biztosítjuk levéltárunk és könyvtárunk működését, a történelmi források kutathatóságát;

- kiadjuk a Múltunk folyóiratot, segítve ezzel a XX–XXI. század történelmének megismerését;

- fenntartjuk a Napvilág Kiadót, hozzájárulva számos hiánypótló könyv megjelenéséhez;

- hírt adunk a velünk szakmai kapcsolatban álló intézmények programjairól is;

- folytatjuk tudományos kutatásainkat az elmúlt évszázad történelméről, valamint hozzájárulunk új, fiatal kutatói generációk építéséhez.

Ha minket támogat, a jövőt támogatja.

Ha Ön is értékesnek és folytatandónak tartja ezeket a tevékenységeket,
kérjük, adója 1%-át ajánlja a Politikatörténeti Alapítványnak!

Adószámunk: 19661971-2-41

Köszönettel:

Földes György,
a Politikatörténeti Intézet főigazgatója és a Politikatörténeti Alapítvány titkára

Politikatörténeti Alapítvány
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel.: 301-2020
info@phistory.hu
www.polhist.hu
www.elsovh.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.