Miért támogassa a Politikatörténeti Alapítványt?

Kérjük, ha fontosnak tartja létezésünket, legyen pártoló tagunk, és ajánlja fel adója 1%-át nekünk: a Politikatörténeti Alapítvány adószáma: 19661971-2-41

Kedves Barátunk!

 

Amennyiben még nem rendelkezett személyi jövedelemadója 1%-ról, kérjük, támogassa további működésünket!

A Politikatörténeti Alapítvány és az általa támogatott Politikatörténeti Intézet gyakorlatilag az egyetlen kutatóintézet Magyarországon a jelenlegi hatalmi és állami rendszeren kívül, ahol történettudományi és társadalomelméleti tevékenység egyaránt folyhat. Ez különleges felelősséget ró ránk, amelynek megpróbálunk eleget tenni.

Évek óta küzdünk azért, hogy céljainkat megvalósíthassuk, és ehhez rendszeresen kérjük közönségünk és barátaink segítségét, többek között az éves adó 1%-os felajánlások kapcsán. Most is Önhöz fordulunk, hiszen minden támogatásra szükségünk van, hogy tovább folytathassuk tevékenységünket azon a színvonalon és az ingyenes elérhetőségen, amelyen eddig biztosítottuk.

Ön – hosszabb vagy rövidebb ideje – nyomon követi munkásságunkat, kutatási eredményeinket, és talán rendszeres résztvevője rendezvényeinknek is. Immár törzsvendégnek, törzs-olvasónak tekinthetjük, akinek köszönjük érdeklődését, aki jelenlétével pártol minket, és hozzájárul ahhoz, hogy értő fülekre találjon mondanivalónk.

Kérjük, ha fontosnak tartja létezésünket, legyen pártoló tagunk, és ajánlja fel adója 1%-át nekünk:

a Politikatörténeti Alapítvány adószáma: 19661971-2-41

Mivel tartalékaink egyre fogynak, szerepvállalásunkat azonban egyre többen tartják fontosnak, azokra is számítunk, akik nyugdíjasként (vagy egyéb okokból) nem tudnak rendelkezni adójuk 1%-áról. Ha Ön is ebben a helyzetben van, kérjük, támogasson minket egy kisebb összeggel, melyet bármikor átutalhat nekünk:

A Politikatörténeti Alapítvány számlaszáma: 12010879-01412628-00100003 (Raiffeisen Bank)

*

A minket támogató (adó)forintokból:

- évente több mint 50 ingyenes rendezvényt tartunk (filmklubok, konferenciák, ismeretterjesztő előadások);

- interneten keresztül elérhetővé tesszük az itt elhangzottakat azok számára, akik nem tudnak hozzánk ellátogatni;

- továbbra is biztosítjuk levéltárunk és könyvtárunk működését, a történelmi források kutathatóságát;

- kiadjuk a Múltunk folyóiratot, segítve ezzel a XX–XXI. század történelmének megismerését;

- fenntartjuk a Napvilág Kiadót, hozzájárulva számos hiánypótló könyv megjelenéséhez;

- hírt adunk a velünk szakmai kapcsolatban álló intézmények programjairól is;

- folytatjuk tudományos kutatásainkat az elmúlt évszázad történelméről, valamint hozzájárulunk új, fiatal kutatói generációk építéséhez.

Ha minket támogat, a jövőt támogatja.

Ha Ön is értékesnek és folytatandónak tartja ezeket a tevékenységeket,
kérjük, adója 1%-át ajánlja a Politikatörténeti Alapítványnak!

Adószámunk: 19661971-2-41

Köszönettel:

Földes György,
a Politikatörténeti Intézet főigazgatója és a Politikatörténeti Alapítvány titkára

Politikatörténeti Alapítvány
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel.: 301-2020
info@phistory.hu
www.polhist.hu
www.elsovh.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.