Miért mondja Karácsony és Dobrev is, hogy neki van a legtöbb aláírása?

Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.

https://444.hu/2021/09/07/miert-mondja-karacsony-es-dobrev-is-hogy-neki-...

A határidő lejárta után Karácsony Gergely és Dobrev Klára egyaránt azzal büszkélkedtek, hogy az aláírásgyűjtő-verseny élén végeztek. A főpolgármester délután ezt posztolta:

fotók a cikkben!

Látszólag ellentmondanak egymásnak, pedig egyikük sem hazudik. Dobrev ugyanis már egy héttel ezelőtt leadta az addig összegyűlt aláírásokat az Országos Előválasztási Bizottságnak. Ezután is folytatta a gyűjtést, a többit viszont már nem adta le hivatalosan. Karácsony ezzel szemben a gyűjtés végén, egyben adta le az összes ajánlását.

Ezért mondja Dobrev, hogy ő gyűjtötte a legtöbb aláírást, és ezért mondja Karácsony, hogy ő adta le a legtöbbet a bizottságnak.

Rajtuk kívül Jakab Péter, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter vesz részt az előválasztáson.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.