Megvan a második magyar aranyérem a tokiói olimpián

Milák Kristóf olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás a negyedik 200 méteres pillangón.

https://infostart.hu/sport/tokio-2020/2021/07/28/megvan-a-masodik-aranye...

A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án.

A bevonulásnál Milák Kristóf óvatosan nyugodtnak tűnt, Kenderesi Tamás lazának.

Chad Le Clos rajtolt a legjobban, a két magyar sem panaszkodhatott. Milák rögtön az első 50-en élre állt, Kenderesi a hatodik volt.

A dél-afrikai vezetett féltávnál, az olasz Burdisso is tartotta a lépést, Milák ekkor harmadik volt. Utána viszont a magyar világbajnok átvette a vezetést és folyamatosan növelte előnyét, nem volt ellenfele. Az utolsó 50-en sem tudtak közelebb kerülni hozzá, ellentmondást nem tűrően nyomta végig a távot, végül két és fél másodperces előnnyel győzött. 1:51.25-ös ideje új olimpiai csúcs, Michael Phelps korábbi rekordját döntötte meg. Saját világcsúcsától 52 századdal maradt el.

Kenderesi Tamás nagyon hajrázott, szokásos módon, és a negyedik lett, hét századdal lemaradva a dobogóról. A második a japán Honda, a harmadik az olasz Burdisso lett.

A második magyar tokiói aranyérem videón:

videók a cikikben!

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.