Megvan a kormánydöntés a családi szja-visszatérítésről

Az eddig ismertnél is többen kaphatják meg.

https://infostart.hu/gazdasag/2021/09/24/megvan-a-kormanydontes-a-csalad...

Megvan a kormánydöntés a családi szja-visszatérítésről

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről, és jelenlegi számításaik a 2021-es gazdasági növekedés meghaladja majd a bevezetésének feltételeként előírt 5,5 százalékos mértéket, ás az akár 7 százaléknál is magasabb lehet - jelentette be a pénzügyminiszter péntek reggeli videójában.

A visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult (ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőnek jár). Varga Mihály elmondása szerint 1,9 millió szülőnek összesen 600 milliárd forintot fog visszafizetni az állam. Ez minden idők legnagyobb, családoknak nyújtott adókedvezménye.

Megkapják az adóvisszatérítést a vállalkozók is, ha van gyermekük. A jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekho-s adózók is.

a gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza.

Mint ismert, a visszatérítés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő feburárbanátutalja a pénzeket.

Nyitókép: Facebook/Varga Mihály

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.