Megszületett a bérmegállapodás a Főtáv Zrt.-nél

https://budapest.hu/Lapok/2020/megszuletett-a-bermegallapodas-a-fotav-zrt-nel.aspx

Elsősorban a fizikai dolgozók bérfelzárkóztatását célozza a szakszervezettel megkötött bérmegállapodás a FŐTÁV Zrt.-nél. A bérfejlesztést a Főtáv 2020 áprilisától kezdődően érvényesíti, január 1-i visszamenőleges hatállyal. A bérmegállapodás fontos eleme, hogy a fizikai dolgozók körében magasabb átlagos bérnövekedést rögzít: A szellemi munkakörben foglalkoztatottak esetében az átlagos béremelés 4,5%, míg a fizikai dolgozók esetében 7,5%. Más fővárosi céghez hasonlóan a FŐTÁV-nál sem részesülnek béremelésben az osztályvezetők, főosztályvezetők, igazgatók, vezérigazgató-helyettesek és a vezérigazgató.

A FŐTÁV-nál beépül a javadalmazási rendszerbe a „Budapest Pótlék”, amit az öt évnél hosszabb ideje a társaság alkalmazásában álló munkavállalók kapnak meg. A pótlék minimális mértéke a bér 0,5%-a, nagysága az eltöltött idő arányában sávosan növekszik, maximális mértéke 2,5%.

„Mostanában a vállalati híreket is a járványhelyzettel kapcsolatos fejlemények határozzák meg. Elismerés illeti a Főváros cégeit, hogy a rendkívüli helyzetben is energiát fordítanak a jövőt megalapozó, stabil működésre. Példaértékűnek tekintem ebből a szempontból is a FŐTÁV Zrt. most megkötött bérmegállapodását, melynek üzenete, hogy a fővárosiak hosszú távon is számíthatnak a cég szolgáltatására, munkatársai pedig egy fejlődő, felelős munkaadóra építhetik jövőjüket. A mostani járványhelyzetben fontos, hogy a munkavállalóknak biztos jövőképet, biztos fizetést nyújtsunk. – értékelte az egyezséget Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

 „Egy energetikai közszolgáltatónál az egyik legnagyobb, nehezen pótolható érték az elkötelezett, komoly tapasztalatokkal rendelkező szakembergárda. A bérmegállapodás legfontosabb üzenete, hogy ez a szemlélet hatja át mostantól a FŐTÁV javadalmazási rendszerét. Fontos kiemelni, hogy a FŐTÁV-nál nincs dolgozói elbocsátás a járványhelyzet miatt, és a mostani megállapodás további lépéseinkhez hasonlóan már a társaság új fejlődési pályáját alapozza meg.”  - fogalmazott a megállapodást értékelve Mártha Imre, a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.