Megjelent a kormányrendelet: fizetni kell a halasztható műtét előtti PCR-tesztért az oltatlanoknak

Orbánék szabályozása szerint keveseknek jár a mentesség.

https://nepszava.hu/3128632_megjelent-a-kormanyrendelet-fizetni-kell-a-h...

Pontosan szabályozta a kormány, kinek kell és kinek nem kell fizetnie a halasztható műtétek előtti PCR-tesztért.

A Magyar Közlönyben péntek délután megjelent kormányrendelet szerint a tervezhető fogászati ellátásra, az egészségügyi intézménybe a rehabilitációs ellátásra vagy a tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy ellátásának feltétele,

  • hogy védett a koronavírus ellen,
  • a 48 óránál frissebb, negatív PCR-teszt,
  • vagy a beavatkozás napján végzett, negatív teszt.

Ugyanezek a feltételek vonatkoznak arra is, aki kíséri a beteget.    Csak akkor lesz ingyenes a tesztelés ha beteg 

  • kiskorú,
  • a páciensnél felmerül a fertőzés gyanúja,
  • vagy a szakorvosi vélemény alapján nem kaphat vakcinát.

Szintén nem kell fizetnie a PCR-tesztért annak, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött pácienst kísér az intézménybe.  A rendeletalkotást egy korábbi ombudsmani állásfoglalás váltotta ki. Mint lapunk is beszámolt róla, Kozma Ákos lesújtó véleményt írt arról, miért aggályos kötelezővé tenni a fizetős PCR-tesztet azoknak, akiken halasztható beavatkozást végeznek el. Kifogásai között szerepelt, hogy a lépés sérti a jogállamiság elvét, nem felel meg a jogbiztonság követelményeinek, sértheti az emberiméltósághoz való jogot és sérti az egyenlő bánásmód elvét. Problémásnak találta azt is, hogy mindezt egy körlevélben rendelte el Kásler Miklós és elmaradt a magasabb szintű szabályozás. Ezt pótolta friss döntésével a kormány.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.