Meghívó! Online kerekasztal-beszélgetés: „Minden, amit tudni akarsz az előválasztásról"

Kedves Barátunk!

Egyre határozottabbak az ellenzéki előválasztás körvonalai. Megismertünk öt miniszterelnök-jelöltet, néhány körzetben már a jelöltek is ismertek, és egyre többet tudunk az őszig tartó kampányról, a menetrendről, a szabályokról, a viták körülményeiről, a szavazás módjáról.

A Republikon feladatának tartja, hogy időről-időre bemutassa az általa is kezdeményezett folyamatot. Legutóbb február végén ültettük egy asztalhoz az összefogás pártjainak képviselőit.

Június 3-án az akkor elkezdett beszélgetést folytatjuk.

Online kerekasztal-beszélgetésünkön azt szeretnénk bemutatni, hogy hogyan alakul a hat párt együttműködése, hol tart a közös program összeállítása, mire lehet számítani a kampányban, továbbá azt is, hogy a demokratikus erők miként tudnak megküzdeni az Orbán-kormánnyal, amely minden eszközzel – például a COVID-járványra hivatkozva – igyekszik ellehetetleníteni az előválasztás megtartását.

Az esemény időpontja: június 3., csütörtök, 16 óra.
 

 Elovalasztas 820 312

Program

Megnyitó
• Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke

Kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők
• Brenner Koloman, Jobbik Magyarországért Mozgalom
• Dorosz Dávid, Párbeszéd
• Hajnal Miklós, Momentum Mozgalom
• Molnár Zsolt, Magyar Szocialista Párt
• Sebián-Petrovszki László, Demokratikus Koalíció
• Ungár Péter, LMP – Magyarország Zöld Pártja
Moderátor
• Virág Andrea, Republikon Intézet

Technikai információk
• Az eseményt a Republikon Facebook-oldalán közvetítjük, de az érdeklődők a ZOOM-felületén közvetlenül is részesei lehetnek a kerekasztal-beszélgetésnek.
• ZOOM-regisztráció: https://bit.ly/34g32YsA belépéshez szükséges linket az esemény napján küldjük el.
• Kérdésekre, hozzászólásokra mind két felületen lesz lehetőség.

Kövesse programunkat a Facebookon is, ahol friss híreket olvashat és megoszthatja véleményét, gondolatait is! 

Találkozzunk a ZOOM-on, illetve az intézet Facebook-oldalán!

Üdvözlettel,
Republikon
http://republikon.hu
https://www.facebook.com/republikon 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.