Meghívó: Nyári Demokrata Szabadegyetem 2016. aug. 26-28.

Kedves Barátunk!

A Demokratikus Koalíció 2011. évi ceglédi, majd 2013, 2015. évi taksonyi tábora hagyományainak folytatásaként az idén nyáron ismét tábort szervezünk, immáron az ÚJ KÖZTÁRSASÁGÉRT ALAPÍTVÁNY szervezésében. Elsősorban közösségépítés a cél, ezért a programban játékok, előadások, versenyek és közös gondolkodás lesz az előtérben. A közösségépítéshez szükség van kötetlen együttlétre, közös beszélgetésekre, esti tábortűzre. Ezért Nyári Demokrata Szabadegyetem címmel tábort szervezünk sok politizálással, jó emberekkel és remek előadókkal, amelyre tisztelettel meghívunk. Tartsatok velünk a 2016. augusztus 26-27-28-i napokon, péntek délutántól vasárnap ebédig tartó táborunkba!

Mit kell tudni a táborról?

A tábort Csopakon a Kagyló Hotelben (Csopak, Sport u. 1.) tartjuk és annak szolgáltatásaival valósul meg.

Mit kapok a táborban, és mennyit kell fizetnem ezért?

A programok 18.000,- forintba kerülnek a három napra. Az ár tartalmazza: a szállás 2 éjszakára, étkezések (péntek- vacsora, szombat- reggeli, ebéd, vacsora, vasárnapreggeli, ebéd), valamint a tábor programjain való részvétel. Az egy napi részvétel díja 5000,- forint.

Mit kell tudni a szállásról? Szocreál stílusú szálloda, kényelmes 2 ágyas erkélyes szobákkal, zuhanyzóval, mellékhelységgel. A szállást el lehet foglalni pénteken 14:00 órától, kiköltözni vasárnap délelőtt kell.

Hogyan jelentkezzek? A tábor befogadó képessége korlátozott, ezért jelentkezni kizárólag a részvételi díjat átutalva lehet az Új Köztársaságért Alapítvány számlaszámára: K&H bank 10400171-50526769-76831007. A közlemény rovatban, kérjük feltüntetni: TÁBOR szót és a résztvevő(k) NEVÉT. A befizetésről ÁFA-s számlát állítunk ki és a táborba érkezéskor a regisztrációnál átveheted.

Jelentkezésedet a tabor@ujkoztarsasagert.hu címre küldd.

Részletes programot a későbbiekben teszünk közzé. Tarts velünk!

Budapest, 2016. június 8.
Sebián-Petrovszki László Kolber István Új Köztársaságért Alapítvány Új Köztársaságért Alapítvány képzési igazgató elnök

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.