MEGHÍVÓ - Felavatják a világ első Bitcoin-alapító szobrát

Sajtóközlemény

Először a világon szobrot állítanak a Bitcoin kriptovaluta és a mögötte lévő blokklánc-technológia alapítójának, Satoshi Nakamotonak. Az "arcnélküli" szobor közösségi finanszírozásból készült és a budapesti Graphisoft Parkban, zöld környezetben kap helyet. A bronz mellszobor egy kapucnis alakot ábrázol stilizált arcvonásokkal, egyszerre utalva Nakamotóra és az “internet népére” is. A szobor arca bronz-alumínium ötvözetből készül, amit az alkotók erősen felpolíroznak, hogy tükröződjön, így belenézve bárki magára ismerhet. Gilly Tamás és Gergely Réka szobrászok művének célja, hogy tisztelegjen a digitális pénzügyi világot megreformáló ikon előtt és technológiai innovációkra inspirálja az embereket. 

Ezúton szeretettel meghívunk a Bitcoin alapítójának tiszteletére állított szobor hivatalos leleplezésére.

Időpont: 2021. szeptember 16. csütörtök, 16 órától

Helyszín: Graphisoft Park (Budapest, Záhony u. 7, 1031)

Tervezett program:

16:00 fogadás a sajtó számára
17:00 megnyitó, amelyen beszédet tart:
- Györfi András, a KriptoAkademia.com szerkesztője 
- Debreczeni Barnabás, a MrCoin kriptopénzváltó alapítója
- Kalocsai Kornél, a Blockchain Hungary elnöke
- Szilágyi Imre, a Blockchain Budapest főszervezője
17:30 hivatalos szoboravatás
17:30-18:30 között: fotók készítése, interjúlehetőség
19:30-tól MADHOUSE after party

A részvétel regisztrációhoz kötött, kérlek legkésőbb szeptember 15-ig e-mailben regisztrálj a mate@akoczka.com címen.

Az esemény a nagyközönség számára is nyilvános, a limitált parkolási lehetőségek miatt javasoljuk, hogy tömegközlekedéssel érkezz.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.