MEGHÍVÓ - Felavatják a világ első Bitcoin-alapító szobrát

Sajtóközlemény

Először a világon szobrot állítanak a Bitcoin kriptovaluta és a mögötte lévő blokklánc-technológia alapítójának, Satoshi Nakamotonak. Az "arcnélküli" szobor közösségi finanszírozásból készült és a budapesti Graphisoft Parkban, zöld környezetben kap helyet. A bronz mellszobor egy kapucnis alakot ábrázol stilizált arcvonásokkal, egyszerre utalva Nakamotóra és az “internet népére” is. A szobor arca bronz-alumínium ötvözetből készül, amit az alkotók erősen felpolíroznak, hogy tükröződjön, így belenézve bárki magára ismerhet. Gilly Tamás és Gergely Réka szobrászok művének célja, hogy tisztelegjen a digitális pénzügyi világot megreformáló ikon előtt és technológiai innovációkra inspirálja az embereket. 

Ezúton szeretettel meghívunk a Bitcoin alapítójának tiszteletére állított szobor hivatalos leleplezésére.

Időpont: 2021. szeptember 16. csütörtök, 16 órától

Helyszín: Graphisoft Park (Budapest, Záhony u. 7, 1031)

Tervezett program:

16:00 fogadás a sajtó számára
17:00 megnyitó, amelyen beszédet tart:
- Györfi András, a KriptoAkademia.com szerkesztője 
- Debreczeni Barnabás, a MrCoin kriptopénzváltó alapítója
- Kalocsai Kornél, a Blockchain Hungary elnöke
- Szilágyi Imre, a Blockchain Budapest főszervezője
17:30 hivatalos szoboravatás
17:30-18:30 között: fotók készítése, interjúlehetőség
19:30-tól MADHOUSE after party

A részvétel regisztrációhoz kötött, kérlek legkésőbb szeptember 15-ig e-mailben regisztrálj a mate@akoczka.com címen.

Az esemény a nagyközönség számára is nyilvános, a limitált parkolási lehetőségek miatt javasoljuk, hogy tömegközlekedéssel érkezz.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.