MEGHÍVÓ: Beszéljünk a szakszervezetek támogatottságáról!

 

 

KiÚt Szakértői Központ

Beszéljünk a szakszervezetek támogatottságáról!
Pódiumbeszélgetés

 

"Beszéljünk a sztrájkról!" pódiumbeszélgetés folytatása

A KiÚt Szakértői Központ szervezésében
2016. június 8-án 17.00h-kor
Helyszín: A Grund
 

A nemrégiben napvilágot látott KSH felmérés adatai szerint 2015. második negyedévében a szakszervezeti tagok létszáma 328 829 fő volt, ami a munkavállalók 9%-a. A válaszadók (749 870 fő) 57%-a, 427 ezer fő szerint kollektív szerződés befolyásolja a bérüket. Vagyis sokkal több munkavállaló tudja, hogy a szakszervezetek munkája neki is hasznos, mint ahányan tagok. Milyen okai lehetnek ennek? Hogyan lehet megnyerni a munkavállalókat a szervezkedés eszméjének? Milyen lehetőségei vannak a szakszervezetnek a nem szervezett munkavállalók körében? Hogyan lehet javítani a belső együttműködést? Min múlik a tagok és a vezetők közötti bizalom és együttműködés? 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre próbálnak válaszolni a beszélgetés résztvevői:

  • Bárdos Judit, Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára
  • Berki Erzsébet, főiskolai tanár, munkaügyi kapcsolatok szakértő
  • Dura Mirjam, mediátor, munkaügyi kapcsolatok szakértő
  • Kapor Gábor, mediátor, pszichológus
  • Király András, Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke

Moderátor: Dura Mirjam
 

A pódiumbeszélgetés után szabad diskurzusban vitathatjuk meg a felmerült kérdéseket! 

Kérdezz Te is, oszd meg a saját válaszaidat! 

Tanuljunk egymástól! 

KiÚt Szakértői Központ
www.kiut.eu 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékod adura.mirjam@kiut.eu címen, vagy az esemény Facebook oldalán 2016. június 4-igjelezd! 
 

Grundról:
Cím: Budapest VIII., Nagytemplom u. 30. I. emeleti „Bazsesz” terem
Őrzött parkoló a Práter - Leonardo utca sarkán
Rendelés a pultnál
 

térkép

KiÚt Szakértői Központ

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.