MEGHÍVÓ „Tájkép csata után. Vagy előtt?

MEGHÍVÓ

a „Tájkép csata után. Vagy előtt?”
című, az angol népszavazási helyzetről rendezett
fórumra 

Azt talán a legelfogultabb futballrajongók is elismerik, hogy Angliának az izlandiaktól elszenvedett veresége a most folyó foci EB-n mégiscsak eltörpül a minapi szigetországbeli népszavazás váratlan eredménye mellett. Ez utóbbi ugyanis azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság kiiratkozik az Európai Unióból. 

Hogyan történhetett ez meg és mi lehet ennek a precedens nélküli fejleménynek a következménye? Mennyire érinti ez a váratlan fejlemény Magyarországot? Nőnek az esélyeink nekünk, magyar és egyben európai állampolgároknak arra, hogy javaslataink meghallgatásra találnak Brüsszelben? 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a választ szakértő előadónk Inotai Edit külpolitikai újságíró segítségével. 

Mikor? 2016. július 13. (szerda) 10.00-11.30 óra között 

Hol? Civilek Háza (1132 Budapest, Váci út 50., a Lehel téri piaccal szemben)

 A rendezvény nyitott, azon minden érdeklődőt szívesen látunk. Kérjük, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lap kitöltésével jelezze: http://goo.gl/forms/Y6ZJnMPRQNFOvJf62

 Jelentkezési határidő: 2016. július 11. (hétfő) 17.00 óra 

Részvételére számítva üdvözli a házigazda

Európa Ház

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.