Marad a felmondási tilalom az egészségügyben

Hiába írt levelet a Független Egészségügyi Szakszervezet Orbán Viktornak, marad a felmondási tilalom az egészségügyben egészen addig, amíg a kormány fenntartja a veszélyhelyzetet.

http://www.atv.hu/belfold/20210524-marad-a-felmondasi-tilalom-az-egeszse...

Soós Adrianna szerint viszont erőszakkal senkit sem lehet visszatartani, a kollégái elmehetnek táppénzre, ami a munkáltatónak is rosszabb, hiszen ebben az esetben nem vehet fel senkit a helyükre. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy véli: minél hamarabb be kellene jelenteni olyan juttatásokat és kedvezményeket, amelyek megtartó erővel bírnak az ágazatban. Az ATV Híradójának riportja.

A pandémia elején nagy volt az összefogás az egészségügyi dolgozókért, ma már ezt a támogatást kevésbé érzik. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint mostanra az emberek belefáradtak a járványügyi helyzetbe, és elfáradtak az egészségügyben dogozók is.

2021-05-24 05:43:00 

Marad a felmondási tilalom az egészségügyben

Hiába írt levelet a Független Egészségügyi Szakszervezet Orbán Viktornak, marad a felmondási tilalom az egészségügyben egészen addig, amíg a kormány fenntartja a veszélyhelyzetet. Soós Adrianna szerint viszont erőszakkal senkit sem lehet visszatartani, a kollégái elmehetnek táppénzre, ami a munkáltatónak is rosszabb, hiszen ebben az esetben nem vehet fel senkit a helyükre. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy véli: minél hamarabb be kellene jelenteni olyan juttatásokat és kedvezményeket, amelyek megtartó erővel bírnak az ágazatban. Az ATV Híradójának riportja.

A pandémia elején nagy volt az összefogás az egészségügyi dolgozókért, ma már ezt a támogatást kevésbé érzik. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint mostanra az emberek belefáradtak a járványügyi helyzetbe, és elfáradtak az egészségügyben dogozók is.

"Az a megoldás, hogy legyen ezeknek az embereknek elég pénze ahhoz, hogy el tudjanak menni egy szállodába vagy üdülni, vagy egyáltalán a számukra alkalmas módon ki tudjanak kapcsolódni, és ne azt kelljen számolgatni fizetés előtt 5 nappal, hogyha jön egy csekk, azt miből fogják tudni kifizetni" - jellemezte az egészségügyi dolgozók helyzetét Soós Adrianna, a FESZ elnöke az ATV Híradójának.

Most ráadásul el sem tudnak menni másik munkahelyre, a veszélyhelyzet miatt ugyanis továbbra is él a felmondási tilalom, vagyis ha mégis otthagyják a munkahelyüket munkaügyi pert indíthatnak ellenük.

"Erőszakkal nem lehet senkit visszatartani, nagyon sok kolléga olyan fizikai, és lelki állapotban van, hogy nyugodtan elmehet táppénzre, amennyiben nem engedi el a munkáltatója. Ezzel azonban mindenki rosszabbul fog járni, hiszen a munkavállaló sehol nem fog az egészségügyben dolgozni, a munkáltató pedig nem tud helyette felvenni senkit"

 - fejtette ki Soós.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy gondolja, a szabad mozgás lehetőségét meg kellene adni, és megnyitni a teret azon munkavállalók előtt, akik nem írták alá a szolgálati jogviszonyt, valamint kedvezményeket, és juttatásokat kellene adni a munkavállalóknak.

"Ha ezek a korlátozó intézkedések fennmaradnak, akkor ezt láthatóvá kellene tenni mihamarabb annak érdekében, hogy ne egy kényszer döntése alatt álljon a szakember és ne úgy érezze, hogy ez továbbra is egy röghöz kötést jelent számára" - nyilatkozta Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az ATV Híradójának.

A szakember szerint az intézkedések azért is sürgetőek, mert törekedni kellene arra, hogy azok a kollégák, akik most végeznek az iskolákban, ne pályaelhagyóként kezdjék az életüket.

atv.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.