Magyarországra nézve rendkívül súlyos következménnyel járna egy EU-orosz konfliktus

Moszkva-Budapest, 2017. január 23. hétfő (MSZF)

 

     Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn Moszkvában tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. A magyar diplomácia vezetője a következőket mondta orosz kollégájának a TASZSZ szerint:

     Az Európai Unió helyzete meg fog gyengülni a világon, ha nem tud kölcsönösen előnyös kapcsolatot teremteni Moszkvával. Ha az USA bilaterális alapon kezdi kialakítani nemzetközi kapcsolatrendszerét, Kína megerősödik, az EU viszont elmulasztja konstruktívvá tenni Oroszországhoz fűződő viszonyát, az EU el fogja veszíteni pozícióit a világban.

     „Egy potenciális konfliktus Oroszország és az EU között rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarországra nézve. A világtörténelemben Közép-Európa mindig a legrosszabb helyzetben volt, ezért számunkra különösen fontos, hogy a Nyugat és a Kelet pozitívan együttműködjön, kulturáltan és pragmatikusan” – mondta.

      „Lehetetlen a terrorizmus elleni harc Moszkvával való együttműködés nélkül.  A Közel-Keleten nem lesz béke, ha Oroszország nem játszik nagyobb szerepet. Ha Oroszország most vállalkozik erre a kulcsszerepre, minden pozitívabbra fog fordulni”.

       Fel kell hagyni az Oroszország elleni sztereotípiákkal.

     „Azt akarom, hogy normalizálódjon Magyarország viszonya Oroszországgal. Közös érdekeink vannak, és ezek nagyon fontosak Európa számára” – idézte Szijjártó Péter szavait a TASZSZ orosz hírügynökség.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.