Magyar szocialista siker az EP-ben: nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament Gazdasági és monetáris ügyek bizottsága Szanyi Tibor versenypolitikai jelentését

Az Európai Parlament ECON bizottsága a mai napon nagy többséggel elfogadta Szanyi Tibor, magyar szocialista európai parlamenti képviselő versenypolitikai jelentését.

 „Több hónapos intenzív munka eredményeként jött létre ez a jelentés, melyet a gazdasági  és monetáris ügyek bizottságának tagjai nagy arányban támogattak. Van ok az örömre, hiszen sikerült számos, igen fontos témát kiemelni benne. Az egységes piacon lévő tisztességes versenyt súlyosan kárósító adóelkerülés, adókijátszás és a tagállamok közötti adóverseny elleni küzdelem kifejezetten nagy hangsúlyt kapott. Mivel az EP versenypolitikai jelentése meghatározó a jövőre vonatkozó európai versenypolitikai prioritások szempontjából, különösen örülök, hogy abban hangsúlyosan került aláhúzásra az átlátható és tisztességes adópolitika melletti kiállás” - mondta el a jelentésért felelős szocialista politikus.

"A jelentés többek között felszólít a konszolidált társasági adóalap bevezetésére és az európai áfa irányelv átdolgozására, oly módon, hogy az végleg bezárja az áfacsalók által használt kiskapukat. A jelenlegi áfaszabályozás, valamint a tagállamok által az egyes multinacionális vállalatoknak biztosított illegális adókedvezmények amellett, hogy ellehetetlenítik az európai kkv-kat, hatalmas és igazságtalan adóterhet helyeznek az adófizető polgárokra. E méltatlan versenyellenes helyzet felszámolása, és az adóigazságosság helyreállítása érdekében a fent említett két intézkedés meglépése kulcsfontosságú"- emelte ki Szanyi Tibor, majd hozzátette: "A magyar fogyasztók számára is kimondottan lényeges a jelentés egységes európai digitális piacot érintő része, mely szorgalmazza az online vásárlásnál meglévő akadályok lebontását, véget vetve ezzel a tisztességtelen földrajzi alapon történő diszkriminációnak. Szintén támogatásra talált a kezdeményezésem, hogy a tisztességes verseny szabályainak megfelelően adjunk lehetőséget a közösségi gazdasági modellen alapuló vállalkozások érvényesüléséhez."

"Az uniós versenypolitika célja, hogy biztosítsa az  európai egységes piac korrekt működését. Az európai fogyasztók alapvető érdeke, hogy az egyenlő piaci szereplők mellett ne legyenek 'még egyenlőbb' aktorok. Az orbáni Magyarországot jellemző számtalan arcátlan versenysértő eset azonban azt mutatja, hogy nem minden tagállam elkötelezett e téren. Ezért is értékelem komoly sikerként a jelentés elfogadását, hiszen annak ajánlásai mentén a versenypolitika felügyeletét ellátó Bizottság eredményesebben tudja szolgálni a magyar emberek érdekeit is" - hangsúlyozta a szocialista európai parlamenti képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.