Magyar György elképzelhetőnek tartja, hogy Gattyán György egy már meglévő pártot vegyen át

Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.

http://www.atv.hu/belfold/20211219-magyar-gyorgy-elkepzelhetonek-tartja-...

Az ATV Híradónak nyilatkozó ügyvéd azt sem zárja ki, hogy az üzletember egy már meglévő pártot vegyen át. „Ez technikailag sokkal egyszerűbb, mint bejegyeztetni egy újat. az is nehézkes, hogyha valaki mozgalmaz jegyeztetett be és abból szeretne pártot csinálni. Az is nehézkesebb, de változás bejelentéssel könnyebb, mint egy új pártot alapítani” – fogalmazott Magyar György, hozzátéve, ez azért sem zárható ki, mert ehhez csupán egy, a törvényszékhez benyújtott kérelem szükséges.

Az egyesült ellenzék több tagja is úgy véli: a kormánypártot segíti Gattyán György berobbanása a magyar politikai életbe. Szabó Tímea úgy gondolja, „aki most nem az egységes ellenzékre, és az egységes ellenzék közös jelöltjeire szavaz, az a Fideszt akarja hatalmon tartani.”

Kérdésre válaszolva a Momentum politikusa úgy véli: a milliárdos esetleges adományaiban nem látna kivetnivalót. Berg Dániel azt mondja, „tudtommal Gattyán György egy sikeres vállalkozó, nagyon szívesen váruk minden adományt, nem látok ebben problémát, abban látok problémát, hogy ezt az ellenzéki egységet megbontaná az ő indulása.”

Gattyán György formációját, a Megoldás Mozgalmat is kerestük kérdéseinkkel, de adásunkig nem kaptunk választ.

atv.hu

videó a cikkben!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.