Magyar Békekör: szolidaritás az orosz és a német néppel

Budapest, 2016. december 21. szerda (MSZF)

A Magyar Békekör szerdán együttérzéséről és szolidaritásáról biztosította az orosz és a német népet, valamint azoknak az orosz és német embereknek a hozzátartozóit, és szeretteit, akiknek az életét hétfőn oltották ki Isztambulban és Berlinben.

    Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövetének aljas meggyilkolása (hátba lőtték), és a berlini karácsonyi vásáron elkövetett tömegmészárlás annak jele, hogy meghatározott körök szélsőséges módszerekkel próbálják visszaforgatni a történelem kerekét, és megakadályozni a népek szabadságát. Egyik eszközük a terrorizmus, melyet a háttérből irányítanak, mert céljukat, a népek leigázását, országok szétdarabolását, forrásaik elvonását, és a demokrácia felszámolását nyílt sisakkal nem vállalják.    

    A Magyar Békekör szerint a terrorizmus a globalizált finánctőke legszélsőségesebb köreinek eszköze uralmának fenntartásához a XXI. században. Ahhoz, hogy meghiúsítsák törekvéseiket és véget vessenek kíméletlen, aljas cselekedeteiknek, nemzetközi összefogásra van szükség a terrorizmus ellen.

    A Magyar Békekör történelmi jelentőségűnek tartja Aleppo felszabadítását a terrorista rémuralom alól, és azt a nemzetközi összefogást, amely Moszkvában jött létre Oroszország, Törökország és Irán között a szíriai terrorizmus teljes felszámolására és a szíriai békés rendezésre. A Magyar Békekör azt szeretné, ha az antiterrorista együttműködés világméretűvé válna, és mind az Egyesült Államok, mind Nyugat-Európa részt venne benne ahelyett, hogy erőit Oroszország ellen vonultatná föl!

   Bízunk benne, hogy a józanész felülkerekedik a világuralmi ösztönökön, és a II. világháborúban megismert koalíciós összefogáshoz hasonlóan képes lesz legyőzni korunk pestisét!+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.