A Magyar Békekör magyarázatot kér a kormánytól

Budapest, 2016. november 21. hétfő (MSZF)

  A Magyar Békekör magyarázatot kér a kormánytól arra, hogy hazánk ENSZ-képviselője miért nem szavazta meg a nácizmus és a fajgyűlölet elítéléséről szóló határozatot az ENSZ Emberi Jogok Bizottságában – tudatta a Békekör hétfőn.

     Az Emberi Jogok Bizottságában az államok túlnyomó többsége, összesen 131-en megszavazták azt az orosz határozati javaslatot, hogy az ENSZ harcoljon a nácizmus, a neonácizmus dicsőítése, valamint a rasszizmust, a faji megkülönböztetést, az idegengyűlöletet és az intoleráns magatartásformákat tápláló minden más gyakorlat ellen.

     A határozat ellen hárman szavaztak: az Egyesült Államok, Ukrajna és a Csendes-óceánban fekvő Palau. A magyar ENSZ-képviselő, az Európai Unió más tagállamaihoz hasonlóan tartózkodott a szavazástól. Összesen 48 állam tartózkodott a voksolástól.

 

      A Békekör úgy véli, hogy a magyar kormány tartózkodása magyarázatot követel mind idehaza, mind a nemzetközi közösségben. További magyarázatra szorul, miért nem adott hírt a történtekről a magyar közszolgálati média, azaz miért hallgatta el a kormány a nácizmus elítélésétől való tartózkodását – áll a Békekör közleményében.+++

 

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.