Még mindig nem kaptak béremelési ajánlatot a postások

A szakszervezetek eredetileg 10 százalékos bértömeg-növekedést kértek.

https://hvg.hu/kkv/20210601_magyar_posta_bertargyalas_szakszervezetek

Miután a kormány a múlt héten engedélyt adott a legnagyobb állami közszolgáltató cégek vezetőinek az egyeztetésre, megkezdődött hétfőn a bértárgyalás a Magyar Posta Zrt.-nél – írja a Népszava. A lap szerint az első találkozón nem derült ki, hogy mit kínál a vállalat a 28 ezer dolgozójának 2021-re.

A részvevő szakszervezetekkel csak egy számot ismertettek: bruttó 136 ezer forintos ajánlatot tett a munkáltató az éves egyszeri juttatás egy főre jutó összegére.

A lap hozzátette: mivel a postások idén még semmilyen pluszpénzt nem kaptak, a javaslat pedig egyben a munka szokásos év végi elismerését jelentő keret, az érdekképviseletek elégedetlenek. Ráadásul úgy sejtik, hogy csak ebből a pénzből lehet lecsípni az első félév elmaradt béremelésének kompenzációját.

Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke azt mondta a Népszavának, hogy az ajánlatot a következő napokban értékelik az elnökségek,

de már most majdnem biztos, hogy sem ők, sem a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége, sem a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, sem pedig a Kézbesítők Szakszervezete nem fogadja el.

A szakszervezetek eredetileg 10 százalékos bértömeg-növekedést kértek.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.