Még a Fidesz-szavazók jelentős része is Karácsony mellett áll ebben a kérdésben

Sok támogatója van a jobboldalon is a fővárosi autós közlekedést javító intézkedéseknek, az atlétika világbajnokság blokkolása azonban megosztja az embereket – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, melyet a Népszava számára készített.

https://index.hu/belfold/2021/09/07/dugofelszamolas-karacsony-gergely-pu...

A felmérésből az derül ki, hogy a Fidesz-szavazók közül minden második egyetértett a Karácsony Gergely vezette főváros „dugófelszámolási” programjával, a kormánypárti válaszadók közül 46 százalék helyesli a főváros intézkedéseit, beleértve a felújítások felgyorsítását, a közlekedési lámpák átprogramozását és a közösségi közlekedés ingyenessé tételét a 14 év alattiaknak

 

  • Az ellenzéki pártokat tekintve az MSZP és a Momentum szavazói bizonyultak a leglelkesebbnek, akiknek 90, valamint 90 százaléka támogatja a városvezetés legújabb döntését. A Jobbik és a DK választói körében ez az arány 79 és 83 százalék. 

Az viszont már jobban megosztja valamennyi válaszadót, hogy az intézkedések érdemben javítanak-e a fővárosi közlekedés helyzetén.

  • A fideszes választóknak mindössze 23 százaléka bízik ebben, míg a momentumosok 72, az MSZP-szavazók pedig 84 százaléka reménykedik a változásban. A válaszadók negyede viszont úgy látja, nem tudja megítélni a kérdést. 

KAPCSOLÓDÓ

Karácsony Gergely bejelentette, vétót kér a budapesti atlétikai világbajnokságra

Karácsony Gergely bejelentette, vétót kér a budapesti atlétikai világbajnokságra

Szeptember 1-én szavaztatja meg a Fővárosi Közgyűlést a sporteseménynek adott támogatás megvonásról.

A Publicus rákérdezett a 2023-as atlétika világbajnokság vétójára is, melyet a budapesti városvezetés szellőztetett meg nemrég. A megkérdezettek 73 százaléka hallott már a Karácsony Gergely által kezdeményezett vétó-tervről. A válaszadók nagyon megosztottak a kérdésben: 

A FŐVÁROS VÉTÓJÁVAL 42 SZÁZALÉK EGYETÉRT, AMENNYIBEN A KORMÁNY NEM ÉPÍTI MEG A DIÁKVÁROST, 45 SZÁZALÉK VISZONT NEM. 

A vétópártiak többsége az ellenzéki szavazók közül került ki. Az MSZP, a Momentum és a DK szimpatizánsainak 76-85-88 százaléka támogatja a főváros terveit, míg a Fidesz szavazói közül csak minden tizedik ért egyet velük.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.