Márki-Zay a Szájer-féle brüsszeli eresz alól üzent a fideszes melegeknek

Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.

https://propeller.hu/itthon/3732712-marki-zay-szajer-fele-brusszeli-eres...

Márki-Zay a Szájer-féle brüsszeli eresz alól üzent a fideszes melegeknek

A politikus Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnöke társaságban jelentkezett be arról a helyről, ahol a melegorgiáról iszkoló Szájer Józsefet fülön csípték a brüsszeli rendőrök.

Márki-Zay szerint ezen az ereszcsatornán nemcsak Szájer csúszott le, hanem az egész Fidesz is. Olyan mélységekbe, ahonnan nincs visszaút – fejtegette.

Ez az a Fidesz, amely egy melegellenes gyűlöletkampánnyal tervezett választást nyerni egészen augusztus közepéig, amikor sikerült ezt leállítanunk

- utalt Márki-Zay Péter arra a vele készült interjúra, amelyben azt állította, hogy a magyar kormányban hemzsegnek a homoszexuálisok.

Beszámolt arról is, hogy úgy látta, Brüsszelben nagy a nyitottság egy valódi, európai Magyarország iránt. Számos diplomatával – köztük Manfred Weberrel, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével is – találkozott.

Márki-Zay Péter ismét elmondta, mely lépéseket várhatják tőle szavazói, ha győz a választáson:

 

Magyarország belép az Európai Ügyészségbe,

bevezetjük az eurót,

nyilvánosságra hozza az ügynökaktákat,

megsemmisíti a homofóbtörvényt,

a magyar kormány által üldözött egyházak működését (pl. Iványi Gáborét) is elismeri.

Márki--Zay a kormánypárti melegeknek címezve azt is kijelentette, egy új Magyarországon még a fideszesek is nyíltan vállalhatják majd a másságukat, hisz abban semmi szégyellnivaló nincs.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.