Márki-Zay Péter: A sors iróniája vagy Orbán Viktor humora, hogy Lázár János volt ennek a felelőse

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő hajnalban elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. A közlekedési beruházás kormánybiztosa, a projekt felelőse Lázár János volt, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője.

https://index.hu/belfold/2021/11/29/marki-zay-peter-a-sors-ironiaja-vagy...

Hétfő délelőtt Márki-Zay Péter Szegedre utazott a vasútvillamossal, ahol Botka László szegedi városvezetővel, valamint Molnár Áron algyői polgármesterrel tartott sajtótájékoztatót.

Botka László elmondta, hogy Szeged minden közlekedési beruházásnak örül, főleg ha környezetbarát, még akkor is, ha csúszott és drágult a beruházás. A polgármester bízik abban, hogy hamarosan a déli Tisza-híd építése is megkezdődik. Molnár Áron is előrelépésnek nevezte a tram-train megvalósulását, de azt szeretné, hogy az algyői ipari parkban is legyen egy megálló, ahol négy-ötszáz munkavállaló dolgozik.

Márki-Zay Péter is nagyon örül annak, hogy elkészült a beruházás, amely Lázár János négyéves képviselői működésének egyik fénypontja lesz. A hódmezővásárhelyi polgármester az előnyök között említette, hogy a hét bizonyos napjain éjszaka is járni fog a vasútvillamos.

A sors iróniája vagy Orbán Viktor humora, hogy az a Lázár János a felelőse ennek a projektnek, aki 2017 áprilisában megesküdött rá, hogy le fogja állítani.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azzal folytatta: ha a fideszes politikusok „igazat mondanának, annak büntetőjogi következményei lennének”, és Lázár Jánosnak is volt néhány állítása, amelyet cáfol, ezért leszögezte, hogy sem ő, sem Botka László nem akadályozták a projektet.

Az egyetlen ember, aki le akarta állítani, az Lázár János volt 2017 áprilisában. A költségek akkor körülbelül feleannyinál tartottak, mint jelen pillanatban, de ő már azt is korrupciógyanúsnak és felháborító szintnek nevezte. Mi sokkal magasabb összegekről hallunk beszámolókat a projekten dolgozóktól, 100-150 milliárdos összegről beszélnek, de Lázár János ezt nem ismerheti el, a nyolcvanmilliárdhoz ragaszkodik.

Márki-Zay Péter hozzátette: szeretnék, ha a járatsűrűség és a menetidő is javulna, valamint lenne egy megálló Kishomokon is.

A hódmezővásárhelyi polgármester – annak ellenére, hogy megfogalmazása szerint „számos felháborító ostobaság és hiba történt” a projekt megvalósítása során – minden hódmezővásárhelyi nevében gratulált Lázár Jánosnak.

Lázár János: Ilyen egy politikai potyautas

Semmivel nem járul hozzá a beruházás sikeréhez, pitiáner módon kötekedik, a kákán is csomót keres, miközben kényszeredetten próbál tetszelegni. Nekünk ez már nem újdonság, hiszen eddig is így vezette a várost. Most pedig az egész országra ki akarja terjeszteni a „sikeres modellt”

– reagált Facebookon a kormánypárti politikus Márki-Zay Péter szavaira.

Lázár János szerint a hódmezővásárhelyi polgármester „szokásos stílusában most is csúsztatott párat”, amikor a tram-train költségeiről, megvalósításáról vagy menetrendjéről beszélt.

Ezután csöndben visszavonta azt az ígéretét, hogy a vásárhelyi közösségi közlekedés ingyenes lesz. Bejelentette ugyanis, hogy a tram-trainre ez már nem vonatkozik, mert Lázár…

A képviselő szerint a nap híre így is az, hogy megtervezték, kilobbizták és megcsinálták a vasútvillamost.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.