Máris megvan az olimpia első botránya

Máris megvan az olimpia első (kisebb) botránya. A Rióban olimpiai ezüstérmes német férfi labdarúgó-válogatott öt perccel a tervezett játékidő letelte előtt levonult a pályáról, miután egyik játékosát rasszista inzultus érte a hondurasiak részéről.

https://infostart.hu/sport/tokio-2020/2021/07/17/maris-megvan-az-olimpia...

A csapat lesétált a pályáról, miután a Hertha BBC védőjét, Jordan Torunarigha állítólagos rasszista indítékú sértéseket kapott, játékostársai pedig tiltakozásul elhagyták a pályát.

"A mérkőzés öt perccel korábban ért véget, 1-1-es állásnál. A német játékosok elhagyták a pályát, miután Jordan Torunarighát faji bántalmazásnak vetették alá" – olvasható a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) beszámolója.

Stefan Kuntz, a német olimpiai csapat edzője, a korábbi Európa-bajnok csatár a meccs után azt mondta: "Ha egyik játékosunkat faji alapon bántják, nem lehet a mérkőzést folytatni."

A mérkőzést természetesen a nézők kizárásával, zárt kapuk mögött játszották Vakajamában.

A hondurasiak szerint sajnálatos félreértésről van szó.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.