Már ezen a héten eleshet Budapest, a BKV teljes leállításán gondolkodik a fővárosi önkormányzat

Anyagi okok állnak a háttérben.

https://noizz.hu/city-life/mar-ezen-a-heten-eleshet-budapest-a-bkv-telje...

Budapest tömegközlekedését az állam 12 milliárd forinttal támogatja, melyet egyelőre nem fizetett ki, arra hivatkozva, hogy az agglomerációs busz- és HÉV-járatokra vonatkozó megállapodás lejárt.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának adott nyilatkozatában azt mondta, hogy november 25-ig, még két napig elegendő a fővárostól kapott pénz és a beérkezett jegy- és bérletbevételek.

A BKV tartalékai fogynak, a főváros önkormányzata már nem tud több pénzt adni az eddig erre költött 108 milliárd forintnál, jelenleg a kormány által ki nem fizetett 12 milliárd forintra lenne szükség a működéshez. A közösségi közlekedés finaszírozását egyébként 7 százalékban jelenti az állami támogatást, 60 százalékban teszi ki a fővárosi önkormányzat által fedezett költséget és maradék 33 százalékot a jegy- és bérleteladásokból származó bevételek adják.

Kiss Ambrus azt is elmondta, hogy "a kormány sem bliccelhet" és bíznak benne, hogy szerda éjfélig megérkezik a kormánytól várt támogatás és a közösségi közlekedésnek nem kell leállnia a fővárosban.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.