Lehet, hogy etikátlan, de nem törvénytelen Matolcsy fiának bútorbiznisze

Vadai Ágnes egy korábbi cikkünk nyomán írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a jegybankelnök fiának bútorbeszerzési ügyében. A kérdést akkor Polt feljelentésként értékelte, így vizsgálat indult. Ennek során kiderült, hogy nem történt hűtlen kezelés, annak nem áll fenn a gyanúja.

https://nepszava.hu/3119400_lehet-hogy-etikatlan-de-nem-torvenytelen-mat...

Az, hogy a Postapalota bútorozását a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak az érdekeltségi körébe tartozó cég végzi el, esetlegesen etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét – erről tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőt. Lapunk április végén számolt be arról, hogy a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank ingatlanbefektető cége újítja fel a Buda Palotává keresztelt ingatlant, ahova fotók tanúsága szerint a Balaton Bútor autójával szállítottak árut. Vadai Ágnes cikkünk nyomán írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy törvényes-e egy ilyen bútorbeszerzés, a kérdést viszont Polt feljelentésként értékelte. 

A lezárult vizsgálat megállapította, hogy nem történt hűtlen kezelés, annak nem áll fenn a gyanúja.

 

Matolcsy Ádám korábban lapunknak nem cáfolta, hogy 2015 óta birtokolt cégének bútorai kerültek az épületbe. Ugyanakkor állítása szerint tartja magát 2017-ben a Magyar Időkben közölt ígéretéhez, ezért kijelentette, „a Balaton Bútor Kft. nem indul olyan közbeszerzésen, ahol a kiíró a Magyar Nemzeti Bank vagy annak bármilyen leányvállalata”. Ahogy arról beszámoltunk, valóban nem indulhatott a cég ezen a közbeszerzésen, ugyanis nem volt közbeszerzés. A felújítást összefogó MNB-Ingatlan Kft. nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá, mivel annak jogelődjéről ezt állapította meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. Az MNB-Ingatlan annyit közölt, hogy a kivitelező cég, a Raw Development 2,4 milliárd forintért vállalta el a többszintes épület teljes belső bútorozását. E keret ismeretlen hányadából szerezhették be a Balaton Bútor termékeit.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.