Lavrov: Oroszország és az Egyesült Államok érdekei számtalan területen egybeesnek

Moszkva-Washington-Budapest, 2017. január 31. (MSZF)

Putyin és Trump elnök szombati telefonbeszélgetése jó volt mind politikai, mind személyes vonatkozásban. Egyórás beszélgetésük megmutatta, hogy Oroszország és az Egyesült Államok érdeke számtalan területen egybeesik, a két vezető szót ért a kölcsönös tisztelet alapján, és lektorálás nélkül akar kapcsolatot tartani egymással, országaik érdekeiből kiindulva – idézte a Magyar Békekör Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában elhangzott értékelését.

      Trump és Putyin megállapodott abban, hogy szakértői szinten együtt dolgoznak további kapcsolataik részeként. Szakértőik feladatává tették, hogy közös koordinált lépéseket dolgozzanak ki a terrorizmus elleni harcban. Szeretnének eredményeket elérni, de a gyakorlati munka még hátravan – mondta Lavrov.

      A Fehér Ház sajtóirodája szerint „az orosz és az amerikai elnök hozzáfogott a kapcsolatok javításához Moszkva és Washington között”.

     Egy amerikai szakértő szerint a kereskedelmi viszony fellendítésének szándéka arra utal, hogy csak idő kérdése az oroszellenes szankciókkal történő leszámolás. Annál is inkább, mivel az Exxon vissza akar térni az Északi-sarkvidék kutatásához Oroszországgal.

     „Donald Trump boldogságot és jólétet kívánt az orosz népnek, és kérte Putyint, hogy adja át neki. Hozzáfűzte: az amerikai nép jó érzést táplál Oroszország és az orosz emberek iránt. Vlagyimir Putyin a maga részéről az orosz emberek hasonló érzéseiről biztosította az amerikaiakat. Putyin emlékeztetett arra, hogy Oroszország támogatta az Egyesült Államokat több mint kétszáz éven át, szövetségese volt a két világháborúban, most pedig fontos partnerként tekint az Egyesült Államokra a nemzetközi terrorizmus elleni harcban” – áll a Kreml beszélgetésről kiadott összefoglalójában.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.