Kvantum-teletranszportálási kutatás Oroszországban?

Moszkva-Budapest, 2016. december 10. szombat (MSZF)

     Az anyag energiává bontásáról és térváltoztatásáról (kvantum-teletranszportálásról/kvantum-teleportálásról) folytatnak tudományos kutatást Oroszországban – tudatta a Magyar Békekör Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő pénteki moszkvai közlésére hivatkozva.

     Peszkov a Stratégiai Kezdeményezések Ügynökségének (ASI) ülésekor szólt erről. Ő az ASI fiatal szakemberek bizottságának elnöke is.

    Az orosz kutatásról szóló hírt a Daily Telegraph szellőztette meg először az idén nyáron. Azt írta, hogy az oroszok 2035-re tervezik megvalósítani Kirk kapitány Star Trekből ismert technológiáját, és a tervre sok billió fontot költenének.

    A moszkvai Kommersant Daily tudni véli, hogy Oroszországban 2035-ig tartó menetrendet dolgoztak ki a komputer-programozó nyelv megalkotására, a kibernetikai kapcsolatrendszer biztonságára, a kvantum komputerezésre és az idegi interaktív kommunikáció kifejlesztésére. Ez utóbbin olyan technológiát értenek, amely lehetőséget teremtene arra, hogy közvetlen kapcsolat jöjjön létre az emberi agy és a számítógép között.

    A híresztelésre Putyin elnök is reagált. Azt mondta: „Ne ábrándítsuk ki a sajtót! Inkább arra van szükségünk, hogy ezek a hangok felerősödjenek!”+++

 

Megj: a magyar közszolgálati média nem tartotta szükségesnek, hogy hírt adjon az új fejlesztési stratégiáról.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.