A kovászos kenyerektől Vágási Feriig

Két újabb remek pékséggel gazdagodott Budapest, petíció indult a fővárosi neonreklámok megmentéséért, beszélgettünk a Pelso dizájnerfürdőruha-márka alapítóival, megírtuk a Liszt Ferenc tér és a Gazdagréti lakótelep történetét, közben pedig még John Travolta is beugrott az egyik budapesti szórakozóhelyre – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • A fővárosiak neonszerelme az elmúlt években egyre nagyobb, így a még megmaradt, muzeális értékkel bíró reklámok megmentésére most aláírásgyűjtés indult.
   
 • John Travolta épp Budapesten tartózkodik, és ha már itt van, szét is néz, így jutott el a Vigadó közelében, a Duna partján horgonyzó partihajóra is. 
   
 • Augusztus 28. és szeptember 12. között a Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week keretében a Ráth György-villába érkeznek a világ vezető ékszerművészeinek alkotásai.

 

 • A Budán nemrég megnyílt The Acai Spotban mindenki kipróbálhatja a brazil acai bogyóból készült gyümölcspürét, ami nemcsak egészséges, de nagyon finom is, és jól lehet kombinálni mindenféle más egészséges hozzávalóval.
   
 • Gazdagréti volt az egyik utolsó házgyári lakótelep, munkálatai során római és Árpád-kori sírokat is találtak, de nem ezért, hanem az ország kedvenc tévésorozata, a Szomszédok miatt ismeri mindenki.
   
 • Óbuda peremén nyitotta meg második helyét az Artizán pékség, minőségi kézműves pékáruval, finom kávéval és frissen facsart levekkel.
   
 • A víz ereje hatalmas, ezt az 1838-as árvíz óta jól tudjuk, de később is voltak Budapesten az átlagosnál magasabb vízállások, bár az 1838-ashoz hasonló szerencsére nem történt. A Fortepan képeivel idéztük fel a XX. század nagy „vizes eseményeit”.

 

 • Meglehet, hogy Kőrössy Albert Kálmán neve csak a hardcore építészetfanatikusok előtt ismert, de a fura mesealakokkal és állatvilággal díszített épületei mellett már biztosan mindenki elsétált.
   
 • Pelso az egyik első hazai dizájnerfürdőruha-márka, melynek alapítóival az idei nyári kollekció főszereplőjéről, egy kecses nagymacskáról, a Balatonhoz való kötődésről és a fenntartható szemléletről beszélgettünk.
   
 • Liszt Ferenc tér a belváros egyik legnépszerűbb tere volt egykor, mostanában már „csak” egy kellemes, ücsörgésre tökéletesen alkalmas tér. Itt kezdődött a teraszos helyek budapesti reneszánsza. 

 

 • Kovászos kenyerek, ropogós péksütemények, finom, habos kávé, a minőséghez képest alacsony bevezető árak, és még a környék szeretett, de régóta mostoha sorsú kis üzlethelyiségét is sikerült megújítani. Úgy tűnik, hogy egy sikertörténet kezdetét látjuk a másfél hónapja nyílt Babushka Pékségben.
   
 • Szabadtéri romkocsma, BBQ, burgerek, jazz és világzenei koncertek, kisüzemi sörök és vérbeli erdőszéli életérzés vár mindenkit a Nagykovácsi-medence legtutibb közösségi helyén, A Nagy Kohóban.
   
 • A nyár utolsó napjaiban érkezik a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál, az Artmozik Éjszakája, első alkalommal rendezik meg a TE!rézvárosi Fesztivált, nyarat búcsúztat a Fran Palermo, Gerhard Richter-kiállítás nyílik az MNG-ben, de a Tilos Rádió 30. születésnapját is megünnepelhetjük. Ismét összeszedtük a legizgalmasabb programokat a következő napokra.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.