Korea minden mennyiségben

Magyarországon eddig nem látható koreai kasszasikereket mutatnak be a józsefvárosi Kultik Terszon július 16. és augusztus 27. között. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

https://jozsefvaros.hu/hir/76774/korea-minden-mennyisegben?fbclid=IwAR3h...

Az utóbbi évek népszerű, hazánkban eddig forgalomba nem hozott dél-koreai mozifilmjei forognak a vásznon kéthetente péntekenként, július 16-tól kezdve 7 héten át a Corvin Bevásárlóközpont tetőteraszán. Az ingyenes vetítéseket a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezi. Igyekeznek a szélesebb közönség kedvében járni, így ígérnek bűnügyi vígjátéktól a romantikus drámáig mindenféle műfajú alkotást. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal és az országban kizárólag ebben a programban láthatja a hazai közönség. A nyitóesten 21 órakor az Ez a nap is jól indul című 2016-os romantikus vígjátékkal kezdenek. A filmről bővebben. További program itt érhető el, vagy itt.

Ugyancsak a Kultik Teraszon, ugyancsak a Koreai Kulturális Központ szervezésében július 19-től minden második hétfő esténként a Szöuli Művészeti Központ nyáresti vetítés-sorozata folytatódik, operával, balettel, komolyzenével, színházi előadásokkal, kortárs tánccal, valamint fotó- és mozgókép kiállítással is – írják. Idén nyáron a repertoár különleges része lesz a misztikus mozgásművészeti performansz, de Dvořák Újvilág-szimfóniája is a világhírű Lim Hun-Joung vezényletével, a Koreai Szimfonikus Zenekar előadásában. Bővebben információ itt található. A szabadtéri vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a kulturális intézet Facebook-oldalán lehet. Rossz idő esetén lesz esőnap.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia, kép: Kultik Terasz

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.