Kivonult a Jobbik a parlamentből, miután Kövér László megint elnémította Jakab Pétert

Az Országgyűlésben folytatódott a Jakab Péter és Kövér László közötti harc. Szóba került a pörköltszaft, és virágcsokrokat is ajánlgattak egymásnak a politikusok.

https://index.hu/belfold/2021/05/25/belfold-jakab-peter-kover-laszlo-par...

DSZZS20210517011

Kedden napirend előtti felszólalásokkal folytatódott az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Jakab Pétert azonban megint nem hagyta Kövér László felszólalni, a házelnök elnémította a mikrofonját, mert szerinte a Jobbik frakcióvezetője megsérti a Ház szabályait. De Orbán Viktor pörköltszaftos ruhája is téma volt, és virágcsokrokkal is „dobálóztak” a politikusok.

Viszlát, maszk, good bye, mondta néhány napja Orbán Viktor, mielőtt zsíros szájjal odatrollkodta volna magát egy szerencsétlen esküvői párhoz

– így kezdte napirend előtti felszólalását a párbeszédes Szabó Tímea, hozzátéve, hogy bár a miniszterelnök feloldott néhány járványvédelmi intézkedést, de többről nem esett szó. A képviselő arról is beszélt, hogy szerinte a kormány azért tartja fenn a veszélyhelyzetet, hogy tudjanak tovább lopni, és kiárusítani az országot a kínai kommunistáknak. Szabó Tímea ezután a Fudan Egyetemről ejtett szót. Szerinte az egész ügy nem más, mint 

SZÍNTISZTA HAZAÁRULÁS.

A politikus érdekesnek találja, hogy míg a kormány 453 milliárd forintot költ a teljes magyar felsőoktatásra, addig csak egy kínai egyetemre szán 450 milliárdot. Kifogásolta azt is, hogy mindezt kínai hitelből, kínai munkásokkal, kínai alapanyagokból teszi. Szabó Tímea felmutatta a Fudan Egyetem és a Diákváros tervét, amelyen tisztán látszik, hogy előbbi sokkal nagyobb helyet foglal, mint az utóbbi. Elmondta azt is, hogy a kínai egyetem nem a magyar diákoknak épül, mert az egyetem tandíja egy évben két és fél millió forint lesz.

Szabó Tímea felszólalására Schanda Tamás reagált. Azzal indított, hogy sajnálja, hogy a képviselőtársa nem azzal kezdte, hogy megköszönje az egészségügyi dolgozók járvány alatti áldozatos munkáját. Pedig szerinte lenne okunk arra, hogy büszkék legyünk, mert sikerült a harmadik hullámot legyőzni. Ehhez arra is szükség volt, hogy kínai oltóanyagot vett a kormány. 

Schanda Tamás a Fudan Egyetem ügyéről azt mondta, komoly ügy, komoly kérdés. Ugyanakkor hozzátette, a kormány azt akarja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ezért is fejlesztik a felsőoktatást, és ezért akarják, hogy egy világszínvonalú egyetem jöjjön az országba. De bármilyen más egyetemet szívesen látnak, tette hozzá. A kommunistázásra azt mondta: Szabó Tímea ül egy olyan frakcióban, akik vissza akarják hozni a kommunista pártot Magyarországra, ugyanis ők azok, akik azon dolgoznak, hogy a kommunisták utódpártja visszakerüljön a hatalomba. Schanda Tamás szerint az egész,

amit a baloldal csinál, az nem mást, mint hisztériakeltés.

Virágcsokrot adnának egymásnak a politikusok

Kövér László ezután odaszólt Szabó Tímeának, és azt mondta, hogy virágcsokrot ad neki, ha egyszer végre képes lesz végighallgatni a kérdésére adott kormányzati választ. Majd megadta a felszólalás lehetőségét Varju Lászlónak.

Erre a DK-s Varju László, mielőtt elkezdte volna napirend előtti felszólalását, odaszúrt Kövér Lászlónak, és azt mondta, 

ha házelnök úr nem bünteti meg ma Jakab Pétert, akkor én is adok egy csokrot önnek.

A DK-s képviselő amúgy az urizáló orbáni rendszerről beszélt. Kiemelte, hogy a fideszesek egyre mohóbbak, és egyre gazdagabbak. Beszédében arra is kitért, hogy a vírusválság idején azt akarták, hogy minden nyugdíjas kapjon ötvenezer forintot, de ezt a kormány lesöpörte az asztalról. Majd egy klasszikust idézve azt mondta, ez 

NEM ÉRDEKE A FIDESZES FICSÚROKNAK.

Ezen a ponton Kövér László nem vonta meg Varju Lászlótól a szót, megvárta, amíg a képviselő végigmondja a beszédét. A házelnök azonban nem hagyta szó nélkül, úgy reagált Varju László virágcsokros ajánlatára, hogy őt ne fenyegessék természetellenes közeledéssel. Azzal kapcsolatban pedig, hogy Varju László is ficsúrozott, azt mondta, utoljára tűrte el, hogy ellenzéki képviselők provokatív módon sértegetik a képviselőtársaikat.

Varju Lászlónak Orbán Balázs adott választ. A képviselő a többi között azt hangsúlyozta, hogy ők nem elvették a 13. havi nyugdíjat, hanem visszaadják azt a nyugdíjasoknak.

Pörköltszaft vs. költségvetés

Az MSZP-s Harangozó Tamás beszédében kiemelte, hogy két részre szakadt Magyarország, mert van a 99 százalék, akik keményen dolgoznak, de nincs semmijük, míg a fideszes 1 százalék, a NER-lovagok uniós források százmilliárdjaiból élnek jól. Szerinte azért kell a parlamentben erről beszélni, mert a kormánypártiak pont hogy a parlamentet használják arra, hogy közpénzt tegyenek zsebre. Ugyanakkor azt is mondta, hogy

a jövő évi költségvetés nem olyan, mint a pörköltszaft, hogy lehet vele viccelődni.

Tállai András válaszában arra tért ki, hogy a baloldal már egyszer bizonyította, hogy nem ért a kormányzáshoz. Amíg ők kormányoztak, kiemelte, hogy éveken át nőtt a munkanélküliek száma. Mint mondta, hiába kifogásolják az idei költségvetés módosítását, arra szükség volt – jelentette ki, hozzátéve, mert a koronavírus-járvány olyan helyzetet teremtett, amire eleve nem voltak felkészülve. Leszögezte: a módosítással az embereket akarják megvédeni, és azt akarják, hogy az ország „nyugodt” pályára térjen vissza.

Jakab Pétert megint elnémították

Jakab Péter Orbán Viktortól kölcsönzött egy a mondatot, „mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”, majd elkezdte hozzátenni, hogy a múlt héten Kövér László sokadik alkalommal vonta meg tőle a szót a parlamentben, ekkor a házelnök kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.