"Kinek szurkol a Fidesz az előválasztáson?” – A Városért Egyesület online beszélgetése

Sajtóanyag

Az előválasztás az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai innovációja. Az ellenzéki szavazók most azokat az ismert, népszerű és mindenekelőtt esélyes jelölteket választják meg, akik jövőre sikerrel vehetik fel a versenyt Orbánnal és rendszerével.

elovalasztas_820-312.jpg

A legesélyesebb jelöltekről, a Fidesz hozzáállásáról és az ellenzék érdekeiről lesz szó A Városért Egyesület következő online kerekasztal-beszélgetésén, amelyen

• Ember Zoltán Leventével, az Iránytű Intézet ügyvezetőjével,

• Pulai Andrással, a Publicus ügyvezető – stratégiai igazgatójával és

• Virág Andreával, a Republikon Intézet stratégiai igazgatójával

beszélget

• Horváth Csaba, az Egyesület elnöke, Zugló polgármestere.

A "Kinek szurkol a Fidesz az előválasztáson?” című rendezvény időpontja:
• szeptember 20., hétfő, 17 óra.

 

Technikai információk:

• Az eseményt az egyesület Facebook-oldalán közvetítjük.

• Az érdeklődők a beszélgetést a ZOOM-platformon is követhetik, a belépés linkjét az esemény előtt, emailben küldjük el.

• ZOOM-regisztráció: https://forms.office.com/r/cq8T9ADqEc

• Kérdésekre, hozzászólásokra mindkét platformon lesz lehetőség.

 

Kövesse az eseményt a Facebookon, ahol friss híreket is olvashat és megoszthatja a témával kapcsolatos véleményét, gondolatait is!

 

Találkozzunk a ZOOM-on, illetve az egyesület Facebook-oldalán!

 

Üdvözlettel,

A Városért Egyesület

https://www.facebook.com/avarosertegyesulet

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.