Kiderült, mit tud a magyar koronavírus-gyógyszer, amivel legyőznénk a járványt

Több információt is megosztott a magyar koronavírus-gyógyszerről Kacskovics Imre az InfoRádióban: az immunológus többek között startidőponttal szolgált és elmondta, hogy kik kaphatják majd a gyógyszert, ha forgalomba kerül.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211021/kiderult-mit-tud-a-magyar-kor...

Az állatkísérletek és toxikológiai vizsgálatok elvégzése után várhatóan 2023 elején kezdődhet a magyar fejlesztésű koronavírus elleni készítmény klinikai tesztelése - tájékoztatta az InfoRádiót az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Kacskovics Imre immunológus az Infostart beszámolója szerint.

A szakember kijelentette:

Sikerült olyan molekulákat azonosítanunk, amelyek újak, olyan értelemben, hogy szerintünk szabadalmaztathatóak, és ezekről a molekulákról, hatóanyagokról sikerült nyáron kimutatnunk, hogy megakadályozza a vírust abban, hogy megfertőzze a sejteket.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, jelenleg zajlanak azok az állatkísérletek, amelyek azt hivatottak megvizsgálni, hogy az állatokat megvédi-e a fertőzéstől és a betegségtől.

Nagyon bizakodóak vagyunk, hogy ezek a kísérletek sikeresek lesznek és ki tudjuk választani azt a molekulát, amelyet tovább viszünk a gyógyszerfejlesztés útján

- fejtette ki Kacskovics Imre, utalva arra, hogy mi minden zajlik le a toxikológiai és a klinikai fázist megelőzően.

Kiderült az is, hogy a toxikológiai vizsgálat során nem csak azt lesz fontos bizonyítani, hogy a gyógyszer a fertőzést kivédi, hanem nagyon fontos igazolni, hogy nem is okoz más megbetegedést.

A TOXIKOLÓGIAI FÁZIST EGY ÉVES IDŐSZAKRA TESZI KACSKOVICS IMRE, ÉS ALAPOS MUNKÁT ÍGÉR. HOGY KIK KAPHATJÁK A GYÓGYSZERT, ARRÓL AZT MONDTA: MINDENKI.

Egy antitesthez hasonlít ez a gyógyszer, megelőzésre is használható. Ez alatt azt kell érteni, hogy ha valaki a védőoltásoktól nem lesz védett, nem lesz immunválasza, az ő szervezetét meg lehet védeni ezzel a gyógyszerrel.

A védelem általa nagyon hamar kialakul, 6-10 óra után, a védelem pedig 3-4 hónapig is kitarthat

– hangsúlyozta Kacskovics Imre.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy ez kiegészítő védekezési forma lehet a már létező védőoltások mellett a gyengébb immunrendszerűek számára, de még az egészséges emberek között is lehet néhány, akik ilyen-olyan okoknál fogva nem lesznek védettek az oltástól.

A gyógyszer biologikusm, vagyis nagy molekolájú fehérje, meglehetősen bonyolult az előállítása, ezért Magyarországon kizárólag a Richter Gedeon biotechnológiai üzemében lehet majd előállítani. Intravénás vagy orrsprays változatban lehet majd hozzáférhető, de Kacskovics jelenlegi feltevése szerint inkább oltás lesz ez.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.