Kiderült, milyen módon hosszabbítható meg a védettségi igazolvány érvényessége

Megjelent a Magyar Közlönyben is az ezt szabályozó passzus.

https://infostart.hu/belfold/2021/06/12/kiderult-milyen-modon-hosszabbit...

Védettségi igazolvány

Az Index szúrta ki, hogy megjelent egy kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amely a lejáró védettségi igazolványok ügyében hivatott rendet tenni.

A szabály: ha valakinek 14 napja maradt az igazolvány lejáratáig, vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja azt. Ennek a feltétele, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek.

A hosszabbítás úgy érhető el, hogy az érintett személy egy magyarországi egészségügyi szolgáltató laboratóriumában vizsgálatot végeztet, amely kimutatja szervezetében az ellenanyagot.

Az érintettről a hivatalos nyilvántartásban nem lehet pozitív antigéngyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredmény - írja a portál.

Nyitókép: Forrás: azonnali.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.