Kicsapongásai miatt hívhatták haza a bangkoki magyar nagykövetet

“Thaiföld a szexturisták egyik kedvelt célpontja” - magyarázta Bus Szilveszter távozásának okait egy informátor.

https://nepszava.hu/3121267_kicsapongasai-miatt-hivhattak-haza-a-bangkok...

Szabados életmódja miatt kellett hazarendelni Magyarország thaiföldi magyar nagykövetét

- írja a hvg.hu.

A portálnak több, egymástól független külügyi forrás is megerősítette, hogy a lépés mögött olyan magánéleti okok húzódnak, amelyek csak valamelyest hasonlítanak az egykori perui nagykövet, Kaleta Gábor hazahívásához. Ugyanakkor szó sincs arról, hogy pedofília vagy esetleg más hasonló büntetőügy áll a lépés mögött, mivel nem áll eljárás hatálya alatt és bűncselekményt sem követett el. Értesülések szerint az Információs Hivatal derítette ki, hogy milyen szabadosan élt Thaiföld fővárosában a kirúgott diplomata. A tárca korábbi közlése szerint “ tisztségéhez méltatlan viselkedés” miatt kellett hazatérnie Bus Szilveszternek. A Kaleta-üggyel ugyanakkor annyi összefüggés mutatkozik, hogy a volt perui nagykövet botránya után a kolóniavédelemért is felelős Információs Hivatal (IH) informálisan a feladatául kapta a hasonló ügyek feltárását, és úgy tudni, hogy a bangkoki nagykövet magánéletével összefüggő “méltatlan viselkedést” is az IH detektálta. 

“Thaiföld a szexturisták egyik kedvelt célpontja”

– utalt a portálnak egy, az ügyre rálátó diplomáciai forrás arra, milyen okok húzódnak meg a döntés mögött.

Emlékeztetnek, Bus Szilveszter 2017 végén kapott nagyköveti megbízatást, előtte a külügyi tárca déli nyitásért felelős helyettes államtitkára volt, azelőtt szintén diplomáciai szolgálatot látott el: volt például nagykövet Jakartában, illetve Új-Delhiben is. Bangkoki nagykövetként legutóbb akkor került be a hírekbe, mikor tavaly novemberben koronavírus-fertőzést kapott Szijjártó Péter miniszter távol-keleti útja során. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szűkszavúan csak annyit közölt, “Bus Szilveszter 1991 óta volt a Külügyminisztérium állományában. Bangkoki külszolgálata 2021. április 30-án lezárult, már nincs a KKM állományában”

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.