Kezdődjön a változás! Várlak péntek 17 órakor a Madách téren!

Kedves Barátom!

 

Most szombaton, szeptember 18-án kezdődik az előválasztás. Ez az első lépés ahhoz, hogy jövő tavasszal leváltsuk a kormányt és utána beteljesítsük a célunkat szabadabb, igazságosabb és sikeresebb országgá tegyük Magyarországot. Hogy végre ne a politikáról szóljon az életünk, hanem a politika szóljon az életünkről.

Meggyőződésem, hogy higgadt, de határozott, felkészült és tettre kész politika, és miniszterelnök-jelölt kell ahhoz, hogy elérjük a célunkat: Magyarország újraegyesítését. Ehhez közös nevezők kellenek, nem csak az ellenzéki pártok között, nem csak az ellenzéki szavazók táborában kell ezt megtalálnunk, de közös nevezőt kell találnunk a pártnélküli szavazókkal is, mert a változást akarók táborának bővítése elengedhetetlen a valódi változáshoz. Hogy így legyen, ahhoz a közös miniszterelnök-jelöltnek magának kell lennie a közös nevezőnek. Én erre vállalkozom. Kész és képes vagyok nem csak arra, hogy leváltsuk Európa legmohóbb, legönzőbb, legcinikusabb kormányát, de arra is, hogy megújítsuk a politikát.

Többek között erről is beszélek majd szeptember 17-én, pénteken, az előválasztás-nyitó rendezvényünkön. Velünk lesz mások mellett Hajós András és barátom, Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere is. Kezdjük el a változást! Várlak 17 órakor Budapesten, a VII. kerületi Madách téren.

Gyere el te is, hívd el barátaidat és családtagjaidat is, hogy minél többen kinyilvánítsuk a valódi változásra várók akaratát!

A rendezvény részleteiről az alábbi linkre kattintva tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/events/570114567656744

Számítok rád!

 

Üdvözlettel,

Karácsony Gergely

Magyarország miniszterelnök-jelöltje

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.