Karácsony: Micsoda semmirekellő szívtelenség ez

Mint arról kedden beszámoltunk, a kormányhivatal nem engedi, hogy a Városházán szállásolják el a hajléktalanokat.

https://index.hu/belfold/2020/06/10/karacsony_micsoda_semmirekello_szivtelenseg_ez/

Nem késlekedett sokáig Karácsony Gergely főpolgármester válasza sem, a közösségi oldalán szívtelensemmirekellőzte le a Fideszt:

Micsoda semmirekellő szívtelenség ez. Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit? Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával. 

A bejegyzés szerint a csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most „a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló” fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát. „Nehéz máshogy olvasni azt a határozatot, amellyel meg akarják tiltani, hogy a saját épületünkben, a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó Városházán alakítsunk ki átmeneti hajléktalanszállót” – tette hozzá Karácsony.

A tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorábanA tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorában

Fotó: Tenczer Gábor / Index

A hajléktalanszálló (átmeneti szállás) a járvány esetleges második szakaszára készülve készül a Városházának abban a helyiségében, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont. A főpolgármester szerint a kormányhivatal mondvacsinált indokokkal meg akarja ezt akadályozni. 

A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban. A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk nem csak a járványtól, de a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is

– zárta posztját Karácsony.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.