Karácsony: Micsoda semmirekellő szívtelenség ez

Mint arról kedden beszámoltunk, a kormányhivatal nem engedi, hogy a Városházán szállásolják el a hajléktalanokat.

https://index.hu/belfold/2020/06/10/karacsony_micsoda_semmirekello_szivtelenseg_ez/

Nem késlekedett sokáig Karácsony Gergely főpolgármester válasza sem, a közösségi oldalán szívtelensemmirekellőzte le a Fideszt:

Micsoda semmirekellő szívtelenség ez. Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit? Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával. 

A bejegyzés szerint a csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most „a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló” fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát. „Nehéz máshogy olvasni azt a határozatot, amellyel meg akarják tiltani, hogy a saját épületünkben, a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó Városházán alakítsunk ki átmeneti hajléktalanszállót” – tette hozzá Karácsony.

A tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorábanA tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorában

Fotó: Tenczer Gábor / Index

A hajléktalanszálló (átmeneti szállás) a járvány esetleges második szakaszára készülve készül a Városházának abban a helyiségében, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont. A főpolgármester szerint a kormányhivatal mondvacsinált indokokkal meg akarja ezt akadályozni. 

A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban. A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk nem csak a járványtól, de a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is

– zárta posztját Karácsony.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.